FCA Airflow Vision ve Fiat Centoventi Konseptlerini CES 2020'ye Getiriyor

Ototeknikveri     05 Ocak 2020 09:32

Fiat Chrysler Automobiles, CES 2020'de tanıtacağı ürünlerini açıkladı. Fuarda firmanın yıldızı Airflow Vision konsepti olacak.

FCA Airflow Vision ve Fiat Centoventi Konseptlerini CES 2020'ye Getiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Airflow Vision, 1934 - 1937 yılları arasında üretilen bir Chrysler otomobilin adını yeniden canlandırıyor. FCA konseptin yeni nesil lüks ulaşım ve yüksek teknolojiyle insan arasındaki etkileşime dair bir gelecek vizyonu ortaya koyduğunu belirtiyor.

 

Konsept hareketli bir yaşam tarzı olan ve bununla birlikte lüks bir seyahat deneyimi isteyen müşterileri hedefliyor ve sakin bir ortamda sofistike teknolojiler sunmayı vadediyor.

Otomobilin iç mekanı dışından daha da önemli. Firmanın açıklamasına göre içeride çok katmanlı, yüksek kontrastlı grafikler ve akıllıca tasarlanmış detaylar temiz, sofistike bir görünüm verecek. "Derinlik, hiyerarşi, tutarlılık ve nitelik" iç mekanda önemli rol oynuyor.

Kabinde birden fazla ekran var: ikisi orta konsolda, biri direksiyonun arkasında, bir diğeri yolcu tarafındaki konsolda ve diğer ikisi arka yolcular için.

Ekranlardaki bilgiler tüm yolcularla paylaşılabiliyor ve herkesin deneyime katılması sağlanabiliyor. Kişiselleştirme konseptte önemli bir yer tutuyor. İç mekan Chrysler Pacifica PHEV ile aynı boyutta ve aynı düz zemini sunuyor.

 

Otomobildeki dört salon tipi koltuk azami bacak mesafesi, omuz boşluğu ve her yolcu için yeterli depolama alanı sunuyor. Lüks süet ve deri gibi materyaller, fonksiyonel ve ambiyans aydınlatmaları birinci sınıf yolculuk deneyimine katkı sunuyor.

 

Dış cephede Airflow Vision agresif ve şık bir şekle, dinamik bir profile sahip. Uzun aks mesafesi, şık çizgiler ve heybetli bir duruş da dikkat çekiyor. Bu tasarım çalışmasında kaslı gövde tekerleklerle bütünleşiyor ve elektrikli motorun varlığı otomobilin genel stiline yansıyor.

 

Bronz detaylar da elektrikli motoru çağrıştırıyor. Ayrıca konsept LED aydınlatma, Arctic White kaporta rengi ve Celestial Blue alt gövde ile geliyor.

FCA CES 2020'de Fiat Concept Centoventi de tanıtılacak. Yeni nesil Panda'nın ön gösterimi olan konsept, 100 - 500 km arasında elektrikli sürüş mesafesi vadediyor.

 

Otomobil üreticisi fuarda 2022 yılı itibariyle tüm Jeep modellerinin elekrikli ve hibrit seçeneklere sahip olacağını da duyuracak. 4xe logosuyla gelecek ilk modeller plug-in hibrit Wrangler, Renegade ve Compass olacak.

 

Son Güncelleme : 05 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo