Barselona Hava Kirliliğiyle Mücadele İçin Yaşlı Otomobilleri Yasakladı

Ototeknikveri     05 Ocak 2020 09:55

Yeni yılın ilk gününden itibaren bazı Barselona sakinlerinin hayatı önemli ölçüde değişti. Yerel yöneticiler kentte yaşlı otomobillerin pek çok sokak ve caddeye girişini yasakladı.

Barselona Hava Kirliliğiyle Mücadele İçin Yaşlı Otomobilleri Yasakladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2000 yılından önce üretilmiş benzinli otomobiller ve 2006 yılından önce üretilmiş dizel otomobiller kentte belirlenen 59.5 kilometrekare alana artık giremeyecek.

 

Kısıtlama haftanın her günü sabah 7.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında geçerli olacak. Bu yasağa uymayanlar 100 – 150 euro arasında para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. İlk üç ay herkes yasaktan haberdar olana kadar ceza uygulanmayacak ancak uyarı ve bilgilendirmeler yapılacak. Daha sonrasında yasağın uygulandığı yerlerdeki 150 kamera aracılığıyla yasağa uymayanlar tespit edilerek ceza alabilecek.

 

İş yerlerine teslimat yapan sürücüler ve yılda 8000 euro’dan düşük geliri olduğunu belgeleyenler ilk 1 yıl yasaktan etkilenmeyecek. Batı Avrupa ülkeleri dışında kayıtlı taşıtlar da belediyeye izin için başvurduktan sonra bu 1 yıllık haktan yararlanabilecek.

 

Yasaktan günde 50.000 taşıtın etkilenmesi bekleniyor. Gelecek yıldan itibaren kamyonetler, minibüsler ve otobüslerin de dahil olmasıyla sayı daha da artacak.

 

Barselona 2002 yılından beri nitrojen oksit değerlerini AB standartlarına çekemiyor. Hava kirliliği kentte 2010 – 2017 yılları arasında 424 can aldı.

Son Güncelleme : 05 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo