Mercedes-Benz Avatar’dan Esinlenerek Yarattı: Vision AVTR

Ototeknikveri     07 Ocak 2020 08:23

Daimler fütüristik Mercedes-Benz Vision AVTR konseptini CES fuarında tanıtacak. Konsept Avatar filminden esinlenerek yaratılmış ve insan, makine ve doğayı bir bütün olarak ele alıyor.

Mercedes-Benz Avatar’dan Esinlenerek Yarattı: Vision AVTR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil gelecekteki otomobillerin nasıl olabileceğine dair hayal gücü oluşturmaya davet ediyor ve Avatar filminde Na’vi halkı ile Pandora arasındaki ilişki gibi, insan, makine ve doğa arasındaki bağlantıya dikkat çekiyor.

 

Vision AVTR ilk bakışta diğer hiç bir otomobile benzemediğini ve hemen bugün satışa sunulacak bir ürün olmadığını belli ediyor. Araçta geleneksel kontrollerin hiçbiri yok ve bunun yerine sürücüler ellerini orta konsoldaki aydınlatmalı bir kontrolöre koyuyor ve bu kontrolör sürücünün nabzı dahiş her şeyi ölçüyor. Kabinin geri kalanı yolcular etrafında şekilleniyor ve onları aydınlatma, yüzeyler ve tasarım sayesinde dış dünyaya bağlıyor.

Koltukları geri dönüştürülmüş kumaş ve pet şişe gibi materyallerden üretilmiş vegan Dinamica deri süslüyor. Zeminde Endonezya gibi tropikal bölgelerde bulunan ve Karuun adı verilen inovatif bir ahşap malzeme kullanılmış.

Mercedes-Benz Vision AVTR’nin dış cephesi 33 çok fonksiyonlu kanat ile dikkat çekiyor. Bu kanatlar Pandora’daki canlıların nefes alış verişini taklit eder şekilde senkronize hareket ediyor ve otomobilin aerodinamiğine katkıda bulunuyor.

Otomobilin güç aktarım organları da en az diğer özellikleri kadar ilginç. Konseptte bulunan 110 kWh kapasiteli, grafen temelli, zehirsiz, ayrıca pahalı ve nadir bulunan elementler kullanmayan ve %100 geri dönüştürülebilir pil, sektörde devrim yaratacak nitelikte. Pil 15 dakikada şarj olabiliyor ve 700 km sürüş mesafesi sağlıyor. Konsepte dört elektrikli motor toplam 470 hp güç çıkışı sağlıyor.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo