Renault Captur ve Clio E-Tech Hibrit Versiyonları Çıktı

Ototeknikveri     09 Ocak 2020 03:07

Renault yeni Clio ve Captur yarı kompakt modellerinin E-Tech hibrit versiyonları 10 – 19 Ocak tarihleri arasında Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Renault Captur ve Clio E-Tech Hibrit Versiyonları Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Her ikisi de E-Tech etiketiyle gelse de, Clio klasik hibrit sistemle, Captur ise plug-in hibrit sistemle sunuluyor. Elektrikli motor desteği CO2 emisyonlarının ve yakıt tüketiminin düşürülmesini sağlarken, sürücülere de elektrikli sürüş deneyimi yaşatıyor.

 

Captur E-Tech Plug-in Hybrid

Captur E-Tech Plug-in Hybrid, ortalama 50 km, şehir içinde 65 km elektrikli sürüş mesafesine sahip. Otomobilin azami hızı elektrikli sürüş modunda 135 km/s. Araçtaki 9.8 kWh pil paketi (400V) iki elektrikli motor, yeni nesil 1.6 litre dört silindirli benzinli motor ve çok modlu, debriyajsız hibrit şanzımana eşlik ediyor.

 

Elektrikli motorlardan birisi HSG (yüksek voltajlı marş motoru), diğeriyse henüz güç çıkışı açıklanmasa da “yüksek güçlü elektrikli motor” olarak tanımlanıyor. Renault her iki elektrikli motorun desteği ve F1 stili şanzıman sayesinde kusursuz vites geçişleri sağlandığını belirtiyor. Ayrıca debriyajsız şanzıman %100 elektrikli başlatma sağlıyor.

 

Plug-in hibrit sistemle Captur E-Tech ortalama 1.5 litre/100 km yakıt tüketiyor, CO2 emisyonu ise 34 gram/km civarında.

 

Yeni Captur E-Tech Plug-in Hybrid özel “Pure” Multi-Sense sürüş moduyla tamamen elektrikli sürüşe imkan veriyor, ayrıca Multi-Sense “Sport” modunda da elektrikli sürüş sunuluyor. Pil yeterli şarja sahipse ve gaz pedalına tamamen basıldıysa elektrikli motorlarla benzinli motor birarada çalışabiliyor. Bu da otomobilin performansını azamiye çıkartıyor. “E-Save” modu ise elektrikli motor kullanımını kısıtlayarak pilin şarj seviyesini koruyor.

 

Renault Clio E-Tech Hybrid

Clio E-Tech Hybrid, Captur E-Tech Plug-in Hybrid ile benzer bir sistem kullanıyor ancak plug-in özelliği yok ve 1.2 kWh (230V) kapasiteli küçük bir pili var. Rejeneratif fren ve yavaşlarken pil rejenerasyonu özellikleriyle otomobilin şehir içi sürüşün %80’ini tamamen elektrikli modda yapabildiği belirtiliyor.

 

Sonuç olarak yakıt tüketimi %40 düşüyor. Clio E-Tech’in CO2 emisyonu ise 100 g/km ve elektrikli sürüşte azami hız 70 – 75 km/s civarında.

 

Pilin yanı sıra iki hibrit otomobil arasındaki bir başka farklılık sistem güç çıkışı. Clio’da bu 140 PS (138 hp), Captur’da ise 160 PS (158 hp) seviyesinde. Her iki model de ufak stil değişiklikleriyle geleneksel motorlu versiyonlardan ayrılıyor.

 

Renault’un hibrit serisi yakında Megane E-Tech Plug-in Hybrid ile genişleyecek. 2022 yılı itibariyle Fransız otomobil üreticisi sekiz tam elektrikli model ve 12 hibrit/plug-in hibrit model sunacak.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo