Fiat Panda’ya Yarı Hibrit Sistemle Yeni Soluk

Ototeknikveri     09 Ocak 2020 04:03

Fiat 500 ve Panda modellerine CO2 emisyonlarını %30 düşürdüğü söylenen yarı hibrit sistemle yeni bir soluk verdi.

Fiat Panda’ya Yarı Hibrit Sistemle Yeni Soluk
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 1.0 litre motor Firefly ailesinin bir parçası ve mevcut 1.2 litre dört silindirli benzinli motorun yerini alıyor. Sistem 12 volt kayışlı marş motoru ve 11 Ah lityum iyon pille birlikte geliyor. Güç çıkışı 69 hp (70 PS), tork değeriyse 92 Nm.

 

Fiat yeni yarı hibrit sistemin 30 km/s altındaki hızlarda dahi benzinli motoru kapatabildiğini belirtiyor. Vites boşta kullanımda lityum iyon pil gerekli parçalara elektrik sağlıyor.

 

Sistem fren ve gaz kesme emerjisini geri kazanarak lityum iyon pilde depoluyor ve motoru yeniden başlatmak ya da hızlanma için gerektiğinde kullanabiliyor.

 

Yeni yarı hibrit sistem Fiat’ın yeni altı vitesli manuel şanzımanıyla birlikte geliyor. Bu da şehir içi ya da dışı sürüşte yakıt ekonomisini geliştiriyor, ayrıca motor kompartmanında sistemin 45 mm daha alçak konumlandırılması sayesinde otomobilin yol tutuşu gelişiyor.

 

Yeni Fiat 500 ve Panda Hybrid özel “Hybrid” logosu ve “Dewdrop Green” kaporta rengiyle diğer versiyonlardan ayrılıyor. Fiat her iki model için de özel lansman versiyonları çıkartacak ve bunlarda geri dönüştürülmüş plastikten elde edilen özel kumaş döşeme kullanılacak.

 

Fiat yeni 500 Hybrid modelini Şubat ayında Avrupa’da satışa sunmaya başlayacak, bunu Mart ayında Panda Hybrid takip edecek. Ayrıca 2020 yılı içinde yeni nesil 500 tam elektrikli sürüş sistemiyle gelecek. Yeni model firmanın İtalya’nın Torino kentindeki fabrikasında üretilecek.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo