Toyota RAV4 Plug-In Hybrid 65 km Menzille Avrupa’da

Ototeknikveri     14 Ocak 2020 10:19

2019 Los Angeles Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımının ardından, 2021 Toyota RAV4 Prime Avrupa’ya da geldi.

Toyota RAV4 Plug-In Hybrid 65 km Menzille Avrupa’da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa’da yeni model Toyota RAV4 Plug-in Hybrid adıyla satılacak. İsim değişikliği dışında otomobilin ABD versiyonundan bir farkı yok.

 

Toyota’nın Avrupa’daki hibrit otomobil serisinin amiral gemisi olacak RAV4 Plug-in Hybrid güç ve verimliliği biraraya getiriyor. Otomobilde Toyota’nın en yeni hibrit teknolojisi üstün elektrikli sürüş yetenekleriyle sunuluyor.

2.5 litre Hybrid Dynamic Force benzinli motor ve arkaya monte elektrikli motor ile otomobil toplam 306 PS (302 hp) güç çıkışı sunuyor. Bu donanımla otomobil 6.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor. Toyota otomobilin WLTP standartına göre 29 g/km CO2 emisyonu yaydığını belirtiyor, bu da D segmenti dört çekişli plug-in hibrit araçlar içinde en düşük değer.

Toyota’nın GA-K platformunu temel alan RAV4 PHEV, lityum iyon hibrit pilini zeminin altında taşıyor. SUV’nin sürüş dinamikleri standart AWD-i akıllı elektrikli dört çekişli sürüş sisteminden faydalanıyor.

Toyota pil kapasitesini henüz açılamadı ancak otomobilin tek şarjla 65 km elektrikli sürüş mesafesi sunacağını belirtti. SUV elektrikli modda 135 km/s azami hıza çıkabiliyor. Pek çok müşteri yanmalı motoru kullanmadan günlük ihtiyaçlarını bu sürüş mesafesiyel giderebilir.

Otomobilin bagaj kapasitesi 520 litre. Standart RAV4’e kıyasla yaşanan 60 litre kayıptan sorumlu olan ise araçtaki pil.

 

2020 Toyota RAV4 Plug-in Hybrid iki renkli dış cephe boyası, sportif tamponları, mavi logosu, yeni 18 ve 19 inç tekerlek tasarımlarıyla standart modelden ayrılıyor.

İç mekanda yeni sportif döşemeler, 9 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto desteği, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, elektrikli bagaj kapağı, panoramik tavan ve baş üstü ekranı dikkat çeken özellikler arasında.

 

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid Avrupa’da bu yılın ikinci yarısından itibaren satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo