Dacia Duster’a Benzin ve LPG ile Çalışabilen Çift Yakıtlı Motor: TCe 100 Eco-G

Ototeknikveri     14 Ocak 2020 10:35

Dacia yeni çift yakıtlı (benzinli ve LPG’li) motorunu Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Dacia Duster’a Benzin ve LPG ile Çalışabilen Çift Yakıtlı Motor: TCe 100 Eco-G
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Duster SUV içinde sunulacak yeni TCe 100 Eco-G motor yakında Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Logan MCV gibi diğer modellerde de bulunacak. Bu yeni motor aslıdna geçen yıl çıkan TCe 100 turboşarjlı 1.0 litre üç silindirli benzinli motorun çift yakıtlı versiyonu.

 

Eco-G versiyonu daha fazla tork sunarken yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunu da azaltıyor. Maksimum tork 10 Nm artıyor ve toplam 170 Nm oluyor. CO2 emisyonu ise %10 düşüyor.

 

LPG’li bir motorun ortalama tüketimi biraz daha yüksek olsa da, genel yakıt maliyeti benzinli motorlara kıyasla kilometre başına %30, dizel motorlara kıyasla %8 düşüyor.

Otomobil isteğe göre benzin ya da LPG ile çalışabiliyor ve iki yakıt için ayrı tanklar bulunuyor. Sürücü yolcu koltuğu önündeki özel düğmeden LPG ve benzin arasında geçiş yapabiliyor. LPG tankı boşken sistem otomatik olarak benzine dönüyor.

 

LPG tankı yüksek mukavemetli çelikten yapılmış ve yedek lastiğin altında konumlandırılmış. Böylece bagaj kapasitesi de düşmemiş. Her iki tank da dolu olduğunda yeni model 1000 km’den fazla gidebiliyor.

Dacia alınan özel güvenlik önlemleri sayesinde yeni Eco-G LPG’li modellerinin diğer LPG’li araçların aksine yeraltı otoparklarına girebildiğini belirtiyor. Eco-G araçlar bazı şehirlerde hava kirliliği ve başka durumlarda getirilen trafik kısıtlamalarından da muaf oluyor.

 

Yeni TCe Eco-G Fransa’da bu aydan itibaren Duster modelinde 12.490 euro fiyatla (benzinli model ile aynı fiyat) satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo