Genesis Yeni Coupe, SUV, Sedan ve Elektrikli Modeller Hazırlıyor

Ototeknikveri     16 Ocak 2020 08:12

Genesis ilk crossover modeli GV80’i tanıttı ancak firma daha pek çok yeni modelin hazırlığı içinde. Firma tanıtım etkinliğinde bu modellerle ilgili de ipuçları verdi.

Genesis Yeni Coupe, SUV, Sedan ve Elektrikli Modeller Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai Motor Group Tasarım Yöneticisi Luc Donckerwolke konuşurken, ekranda altı modelin görüntüleri yer aldı. Donckerwolke modellerle ilgili detay vermedi ancak “Bu fotoğrafları daha net görmek isterdiniz biliyorum. Şimdilik gizemi korumak zorundayım.” demekle yetindi.

 

Ekranda gösterilen otomobillerden soldaki GV80 gibi görünüyor. Onun yanındaki otomobil de yine crossover gibi görünüyor ve tavan rayları olduğu anlaşılıyor. Bu da akıllara GV70 modelini getiriyor. Kompakt lüks SUV GV70 pek çok kez casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

Sonraki iki model ise sedan formunda ve ilki yeniden tasarlanan G80 olabilir. İkinci sedan ise, kesin değilse de, güncellenen G70 olabilir.

Daha önceki haberlerde güncellenen G70’in gelecek bir iki yıl içinde çıkacağı ve revize edilen bir tasarıma sahip olacağı belirtiliyordu. Mevcut modelin turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motorunın yerini Hyundai Sonata N-Line’dan gelen yeni 2.5 litre motor alabilir. Bunun güç çıkışı 290 hp (216 kW / 294 PS), tork değeriyse 420 Nm.

Son iki otomobil ise Essentia ve Mint konseptleri. Bu otomobiller henüz resmi olarak üretim için onaylanmadı ancak eski Genesis yöneticisi Manfred Fitzgerald firmanın bu konuda olanakları araştırdığını belirtmişti. Yönetici daha yeni demeçlerinde Essentia’nın şasini onayladıklarını ve motorlar üzerinde çalıştıklarını bile söylemişti.

Son Güncelleme : 16 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo