Hyundai ve Kia’dan Elektrikli Ticari Araçlar İçin 111 Milyon Dolar Yatırım

Ototeknikveri     17 Ocak 2020 02:31

Hyundai ve Kia, İngiliz elektrikli taşıt firması Arrival’a 111 milyon dolar yatırım yapacak.

Hyundai ve Kia’dan Elektrikli Ticari Araçlar İçin 111 Milyon Dolar Yatırım
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu yatırım karşılığında iki firma Arrival’ın ölçeklendirilebilir platformuna erişim sağlayacak. Bu platform, Kia’nın uzun vadeli stratejisinde yer alan, geleceğin elektrikli ve otonom ticari araçlarında kullanılacak.

 

Hyundai ve Kia “PBV” ya da “amaca özel üretilmiş taşıt” adını verdikleri bu ticari araçlar hakkında henüz fazla bilgi vermiyor ancak son yatırımla ilgili yapılan açıklamada “uygun fiyatlı küçük ve orta boy elektrikli minibüsler” ve “lojistik ve yolcu taşıma firmaları için diğer çözümler” ifadeleri yer aldı. Platform sadece minibüslere değil pek çok farklı tipte taşıta adapte edilebiliyor.

 

Yeni taşıtların ne zaman yollarda görüleceği henüz bilinmiyor ancak Hyundai ve Kia bunların Arrival’ın platformunu kullanacağını ve yüksek miktarlarda üretileceğini doğruladı. Platformun pil paketi ve elektrikli motor gibi pahalı bileşenler içeren elektrikli taşıtlar için daha düşük maliyetli bir zemin oluşturduğu belirtildi.

Çevre dostu taşıtlara ilginin arttığı Avrupa’da bu alanda üreticilerin ortaklıkları da artıyor. Hyundai ve Kia yeni yatırımla üretecekleri bu taşıtların Avrupa dışında da sunulup sunulmayacağı hakkında bilgi vermedi ancak öncelikle Avrupalı lojistik ve mobilite firmalarının yani ticari yük ve yolcu taşımacılığının hedef alınacağını belirttiler.

 

Elektrikli minibüsler özellikle e-ticaret yapan firmaların ve bunların ürünlerini taşıyan kargo firmalarının çok ilgisini çekiyor. Amazon kısa süre önce Rivian’a 100.000 minibüs siparişi verdi. Arrival da 2016’dan bu yana UPS ile çalışıyor.

 

Çevre dostu taşıtlara ilginin Avrupa’da CO2 emisyonlarına getirilen daha sıkı standartlarla hızla artmaya devam etmesi bekleniyor. Hyundai ve Kia, Arrival ile kurdukları ortaklıkla bu alanda rekabet avantajı kazanacak.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo