Tesla Çin Stili Otomobiller Tasarlayacak

Ototeknikveri     17 Ocak 2020 03:59

Tesla Çin’de bir tasarım ve Ar-Ge merkezi kurmayı planlıyor. Burada dünya piyasaları için Çin stili otomobiller tasarlanacak.

Tesla Çin Stili Otomobiller Tasarlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla CEO’su Elon Musk, “Made in China” (Çin’de üretilmiştir) ifadesini “Designed in China” (Çin’de tasarlanmıştır) olarak değiştirmek istediklerini, bu amaçla ülkede bir tasarım ve Ar-Ge merkezi kuracaklarını açıkladı.

 

Bahsi geçen merkezin ne zaman kurulacağı ve ne kadar sürede yeni modeller tasarlamaya başlayacağı henüz bilinmiyor. Öte yandan, Musk, Çin tasarımı otomobillerin dünya çapında satılabileceğine inanıyor.

 

Yapılan açıklamayla birlikte paylaşılan bir tasarım çizimi Çin stili Tesla’ların nasıl görünebileceğine dair fikir veriyor. Çizimdeki otomobil yeni çıkacak Model Y ile benzer bir ön kısma sahip ancak daha küçük görünüyor.

Elon Musk kısa süre önce yerel Model 3 üretimi için yapılan bir etkinlikte de Çin’de tasarım yapma planlarını açıklamıştı.

 

Musk, etkinlikteki konuşmasında “Çin’de bir tasarım ve mühendislik merkezi kurarak dünya çapında satılacak orijinal Çinli otomobiller üretmek istiyoruz. Bence bu çok heyecan verici olacak. Bence Çin dünyada en iyi sanat yapıtlarından bazılarına sahip ve iyi tasarım potansiyeli var. Tüm dünya buna ilgi gösterebilir. Bunun yapılması gerektiğine inanıyoruz ve yapacağız.” dedi.

 

Tesla’nın Çin’e ilgisi tasarımla sınırlı değil. Firma Şangay kenti yakınlarında geçen yıl dev bir üretim tesisi kurdu ve Model 3 üretimini iç piyasa için burada yapıyor. Elon Musk geçen hafta Model Y’nin de bu fabrikada üretileceğini açıkladı.

 

Son Güncelleme : 17 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo