Ford S-Max ve Galaxy Hybrid 2021’de Avrupa’ya geliyor

Ototeknikveri     17 Ocak 2020 04:41

Ford hibrit model serisini 2021’in başlarından itibaren yeni kendinden şarjlı S-Max ve Galaxy versiyonları ile büyütecek.

Ford S-Max ve Galaxy Hybrid 2021’de Avrupa’ya geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hibrit minivan modeller İspanya’nın Valensiya kentinde Ford’un 42 milyon euro yatırım yaptığı tesiste üretilecek. Ford tesise iki yeni üretim hattı kurarak lityum iyon pillerin ve Kuga Plug-In Hybrid, Kuga Hybrid, S-Max Hybrid ve Galaxy Hybrid modellerinin üretimini yapacak.

 

Yeni pil üretim tesisi Eylül 2020’de faaliyete geçecek ve pil üretimi için 24 milyon euro yatırım yapılacak.

Yeni Ford Kuga Hybrid ile olduğu gibi, kendinden şarjlı S-Max ve Galaxy hibrit versiyonları da 2.5 litre Atkinson benzinli motor, jeneratör, lityum iyon pil ve otomatik şanzımanla gelecek.

 

Ford iki model için de toplam 200 PS (197 hp) güç çıkışı ve 210 Nm tork elde etmeyi hedefliyor. Hibrit minivan modelleri tam elektrikli modda sürülebilecek ancak şimdilik elektrikli sürüş mesafesi açıklanmadı. CO2 emisyonlarının 140 g/km altında olması, NOx emisyonlarının da ciddi derecede düşmesi bekleniyor.

S-Max Hybrid beş ve yedi koltuklu versiyonlarla sunulacak ve beş koltuklu versiyonda yanmalı motorlu modellerle aynı bagaj kapasitesine sahip olacak (2200 litre). Galaxy Hybrid yedi koltuklu olacak ve 2339 litre bagaj kapasitesiyle sunulacak.

 

Bu yılın sonuna kadar Ford Avrupa’da 14 elektrikli ve hibrit model çıkartacak.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo