Yeni 2021 Toyota Land Cruiser Ağustos’ta Hibrit Sistemle Çıkabilir

Ototeknikveri     19 Ocak 2020 10:14

Mevcut Toyota Land Cruiser’ın üretimi 2007’de başlamıştı. Bu da onu şu piyasadaki SUV’ler arasında en eskilerden birisi yapıyor.

Yeni 2021 Toyota Land Cruiser Ağustos’ta Hibrit Sistemle Çıkabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok kez revize edilen otomobil bu kez tamamen yeni şekilde karşımıza çıkabilir. Japonya’dan yayın yapan BestCarWeb, yeni nesil Land Cruiser’ın Ağustos ayında TNGA-CV mimarisi ve hibrit sistemle gelebileceğini yazdı.

 

Haberde Toyota’nın Land Cruiser’ı LS 500h’de kullanılana benzer bir hibrit sistemle sunabileceği belirtildi. Sistem 299 PS (295 hp / 220 kW) güç çıkışı ve 356 Nm tork sunuyor. Elektriklendirilmiş güç aktarım sistemi CVT şanzıman ve dört çekişli sürüş sistemiyle gelecek. Bu da mevcut 4.6 litre V8 motorun yerini alacağı anlamına geliyor.

4.5 litre V8 dizel seçeneğinin ise değişeceğine dair henüz bir ipucu yok. Bu seçenek yeni nesilde de devam edebilir.

Yeni mimariye geçiş Land Cruiser’ın boyut olarak büyümesine yardımcı olabilir ancak buna rağmen yeni neslin öncekinden daha hafif olması bekleniyor. Biraz daha uzun aks mesafesi sayesinde ikinci ve üçüncü sırada yolculara dah açok yer açılacak. Giriş seviyesi SUV bazı piyasalarda beş kişilik oturma düzeniyle sunulabilir, üst donanım seviyelerinin ise sekiz kişilik olması bekleniyor. İç mekanın geri kalanı da kapsamlı şekilde güncellenecek ve yeni bir multimedya sistemi eklenecek. Toyota güvenlik özelliklerine de özellikle özen gösterecek ve standart Safety Sense paketini sunacak.

Son Güncelleme : 19 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo