Ufukta Bir Nissan – Honda Ortaklığı mı Görünüyor?

Ototeknikveri     19 Ocak 2020 10:28

Bir analist Bloomberg’e yaptığı açıklamada Nissan ile Honda’nın birleşme ihtimalinin sanılandan daha büyük olduğunu belirtti.

Ufukta Bir Nissan – Honda Ortaklığı mı Görünüyor?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

LightStream araştırma analisti Mio Kato, Nissan ve Renault arasında bozulan ilişkinin (her iki firma da bunu inkar etse de), Japon otomobil üreticisinin Toyota ile rekabet etmesini sağlayacak yeni bir ortak arayışı içinde olduğu anlamına geldiğini belirtti. Bu çerçevede, Nissan, Honda ile güçlerini birleştirebilir.

 

Kato, “Honda her zaman Nissan ile birleşme fikrine sıcak bakmıyordu. Öte yandan, Toyota’nın giderek güçlenmesi diğer firmaları köşeye sıkıştırdı ve Nissan, Renault ile uzaklaşırken Honda’ya yaklaşırsa buna karşılık bulacaktır.” dedi.

 

Honda ya da Nissan henüz bu iddilara cevap vermedi ancak Nissan kısa süre önce Renault’dan ayrılmak istediği iddialarını yalanlamıştı. Aslında eski yönetim kurulu başkanı Carlos Ghosn’un tutuklanması ve ardından Japonya’dan kaçması da iki firma arasındaki ilşkileri zedeledi.

 

Kato önümüzdeki yıllarda otomobil üreticilerinin güçlü ortaklıklar kurmaya daha da hızla devam edeceğine inanıyor ve Japon otomotiv sektörünün iki dev gruptan oluşacağını söylüyor. Bunlardan birisi şu an Mazda, Suzuki ve Subaru’da da hisseleri bulunan Toyota Grubu olacak.

 

Eğer Nissan şu an ortak olduğu Renault’dan ayrılarak Honda ile birleşirse yeni grubun yıllık satışları 12 milyona ulaşabilir.

 

Analist Kato, “Nissan çekici olasılıklara sahip ve kuracağı yeni ortaklıkla Toyota’nın baskısına karşı koyabilir. Önümüzdeki yıllarda çarpıcı değişimlere tanık olacağız.” dedi.

Son Güncelleme : 19 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo