Volkswagen Çinli Pil Üreticisi Guoxuan’ın %20’sini Satın Alacak

Ototeknikveri     20 Ocak 2020 10:51

Volkswagen Çinli elektrikli otomobil üreticisi Guoxuan’ın %20 hissesini satın almaya hazırlanıyor.

Volkswagen Çinli Pil Üreticisi Guoxuan’ın %20’sini Satın Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisinin önümüzdeki haftalarda hisse alımını gerçekleştirmesi bekleniyor. Guoxuan şu anda 2.8 milyar değerinde, dolayısıyla hisselerinin %20’si yaklaşık 560 milyon dolar tutarında.

 

Bu anlaşma Volkswagen’in bir Çinli pil üreticisindeki ilk doğrudan sahip olma girişimi anlamına geliyor. Firma Çin’de 2025 yılı itibariyle yılda 1.5 milyon elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

Anlaşmanın detaylarının büyük ölçüde tamamlandığı ve firmaların Çin’de hisse alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemelerin yürürlüğe girmesini bekledikleri öğrenildi. Yeni düzenlemeler firmalara daha fazla esneklik ve kolaylık sunacak.

 

Volkswagen, Guoxuan’da ikinci en büyük hisse sahibi olacak. Firma %25 hisseye sahip kurucusu tarafından yönetiliyor. Şimdilik Volkswagen ve Guoxuan anlaşmayla ilgili resmi açıklama yapmadılar.

 

Çinli pil üreticilerinde hisse sahibi olarak otomobil üreticileri pil fiyatlarında daha fazla söz sahibi olabilecek. Çin elektrikli otomobiller için pil üretiminin büyük kısmını elinde bulunduruyor ve yabancı otomobil üreticileri ortaklıklar yoluyla pil tedariğinde avantaj elde etmek istiyor.

 

Guoxuan, Çin’in doğusundaki Hefei şehrinde faaliyet gösteriyor. Burada Volkswagen Çinli ortağı JAC Motor ile otomobil üretimi de yapıyor.

Son Güncelleme : 20 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo