Nissan Leaf Nismo RC Avrupa’da İlk Kez Boy Gösterdi

Ototeknikveri     21 Ocak 2020 10:23

Nissan Leaf Nismo RC modelini Avrupa’ya ilk kez getirdi. Otomobil İspanya’nın Valensiya kentinde tanıtıldı.

Nissan Leaf Nismo RC Avrupa’da İlk Kez Boy Gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Gelecek teknolojileri için bir test aracı” olarak yaratılan Nissan Leaf Nismo RC iki elektrikli motor ve dört çekişli sürüş sistemiyle neler başarılabileceğini göstermek istiyor. Otomobil 322 hp güç çıkışı ve 640 Nm tork değerine sahip. Bu donanımla sadece 3.4 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Nissan’ın elektrikli yarış otomobili karbon fiber temel üzerine inşa edilmiş ve bu sayede ağırlığı 1220 kg ile sınırlı kalmış. Bu ayrıca aracın yarış pistlerindeki uyumluluğunu da artırıyor.

 

Leaf Nismo RC’nin dört çekişli sürüş sistemi torku en iyi performans için mümkün olan yüksek çekişle aktarıyor. Elektrikli motorlar ve konvertörler ön ve arka tekerleklere dağıtılarak denge sağlanmış.

 

Nissan Global Motor Sporları Yöneticisi Michael Carcamo, yeni otomobil için “Nissan için elektrikli otomobiller sadece çevre dostu değil aynı zamanda heyecan verici olmalı. Bu prensibi merkeze alarak Leaf Nismo RC’yi yarattık. Otomobil elektrikli mobilitenin sürüş keyfini ve heyecanını ön plana çıkartıyor.” dedi.

 

Geçen Ekim ayında Nissan başka bir Leaf prototipi daha sunmuştu. Benzer şekilde bu otomobil de iki elektrikli motor ve dört çekişli sürüş sistemiyle geliyordu. Bu konsept toplam 304 hp güç çıkışı ve 680 Nm tork değeriyle dikkat çekmişti. Nissan aynı zamanda yeni bir elektrikli dört tekerlekten çekişli teknoloji üzerinde de çalışıyor ve bu sistemi üretime geçirecek.

 

Nissan’ın en yeni elektrikli otomobili uzun sürüş mesafeli Leaf E+, 62 kWh pil, 217 hp elektrikli motor ve 363 km menzile sahip. Giriş seviyesi Leaf’de 40 kWh pil paketi bulunuyor.

Son Güncelleme : 21 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo