Mükemmel Bir SUV: Yeni Lexus GX Overland Konsepti

Ototeknikveri     21 Ocak 2020 10:23

Lexus yeni off-road konsepti GX Overland’i Kanada’da Montreal Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Mükemmel Bir SUV: Yeni Lexus GX Overland Konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen yaz ABD’de tanıtılan GXOR konseptini takip eden Lexus GX Overland, muhteşem Kanada doğasını keşfetmek için en uygun araç olma iddiasını taşıyor.

 

2020 GX 460 Executive Package üretim modelini temel alan konsept, özgün off-road tekerlekler ve Toyo Open Country lastiklerle geliyor. Ayrıca araçta özel süspansiyon bulunuyor. Bu özelliklerle gelişmiş off-road yeteneklerine kavuşan araç, ayrıca çekme kancalı özgün bir tampon ve full alt ve yan gövde korumasına sahip.

Konseptte hızlıca açılabilen bir de yataklı tavan çadırı bulunuyor. Güneşliği ve duş bölmesiyle de araç off-road maceralarını konforlu hale getiriyor. Aracın iç mekanı da şaşırtıcı derecede lüks ve konforlu.

Kırmızı deri, alüminyum ve ahşap yüzeyler, arka koltuk eğlence sistemi, 17 hoparlörlü Marks & Levinson ses sistemi gibi pek çok özellik bu lüksü üst seviyelere taşıyor. Konsept “lüks kampçılık” teması düşünülerek tasarlanmış.

Araca gücünü veren ise 4.6 litre doğal emişli V8 benzinli mtoor. Motorun güç çıkışı 301 hp, tork değeri 446 Nm. Buna altı vitesli otomatik şanzıman ve Aktif Çekiş Kontrolü (A-TRAC) özellikli dört çekişli sürüş sistemi eşlik ediyor.

Gelişmiş off-road teknolojilerinden birisi de Kinetik Dinamik Süspansiyon Sistemi. Ayrıca Panoramik Görünüm, sürücü ve yolcu kamerası (zemin altı görünümü dahil) ve Multi-Terrain Select ve 5-Stage Crawl Control özellikleri arazi sürüşünü her zamankinden rahat hale getiriyor.

Konseptte sunulan bütün bu özelliklerin üretime geçirilip geçirilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Son Güncelleme : 22 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo