Alman Sono Motors Sion Modeli için 60 Milyon Dolar Topladı

Ototeknikveri     21 Ocak 2020 10:23

Elektrikli otomobiller alanıdna faaliyet gösteren Alman startup Sono Motors, kitlesel fonlama yöntemiyle Sion modeli için 60 milyon dolar topladı.

Alman Sono Motors Sion Modeli için 60 Milyon Dolar Topladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sono’nun web sitesinde 50 gün devam eden kampanyada toplam 53.271.898 euro (59.113.161 dolar) toplandı. Kampanya Avrupa’da bugüne kadar yapılan en büyük kitlesel fonlama etkinliği oldu.

 

Sono Motors kurucuları Laurin Hahn ve Jona Christians firmanın hedeflerine ulaşmak için geleneksel fonlama yöntemlerini kullanmak istemediğini belirttiler.

Christians, “Geleneksel yöntemlere başvursaydık topluma olan görevlerimiz ve yatırımcıların talepleri arasında sıkışacaktık. Bu da istediğimiz gibi bir iş çıkartmamızı engelleyebilir, bizi kendimiz gibi davranmaktan uzaklaştırabilirdi. Sosyal sorumluluk ve çevre koruma hedeflerimizi gerçekleştirmek için özgür olmak istedik. Şimdi inovatif otomobil konseptimizi Sion’u yollarda görmek isteyen insanlarla birlikte fonluyoruz.” dedi.

 

Sono Motors Sion’un hazırlığı uzun süredir devam ediyor. Otomobil ilk olarak 2016’da prototip olarak gösterilmiş ve o dönemde ayrı bir kampanya ile otomobilin hayata geçirilmesi için 610.323 dolar toplanmıştı.

Elektrikli otomobil 35 kWh pil ile 255 km menzil sunuyor. Otomobilin neredeyse tüm dış cephesi inovatif güneş panellerinden oluşuyor ve bu sayede (Almanya’nın hava koşullarında) sürüş mesafesine günde 30 km ilave oluyor.

 

Sono Sion’u 16.000 euro fiyatla satmayı ve bu yılın ikinci yarısında üretime başlamayı hedefliyor.

Son Güncelleme : 21 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo