Cruise Origin Geleceğin Elektrikli, Otonom, Paylaşılabilir Otomobili

Ototeknikveri     23 Ocak 2020 02:25

Cruise yeni Origin modelini “Moving Beyond the Car” etkinliğinde tanıttı.

Cruise Origin Geleceğin Elektrikli, Otonom, Paylaşılabilir Otomobili
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geleceğin ulaşım şekli olarak lanse edilen Origin, Volkswagen’in Sedric konseptine benzer şekilde, otonom ve elektrikli bir otomobil. Cruise Origin’in üretime geçirileceğini ve insanların ulaşım şeklini değiştireceğini belirtiyor.

 

Firma çok fazla detay vermedi ancak Origin geleneksel otomobil sahibi olma ve ticari yolcu taşıma yöntemlerindeki bir dizi problemi ortadan kaldırmayı hedefliyor. Otomobilin hedeflerinden birisi de trafik sıkışıklığı ve hava kirliliğini azaltmak. Aynı zamanda otomobilin pek çok kişi için ulaşılabilir fiyatlarla sunulması bekleniyor.

 

Otonom sürüş sistemine sahip olduğu için Origin direksiyon simidi, pedallar ve gösterge paneli bulunmayan, sektörde devrim yaratacak bir iç mekana sahip. Bütün bu bileşenlerin ortadan kalkması içeride çok geniş bir kullanım alanı yaratmış. Bu ekstra genişlik havadar ve rahat bir iç mekan sunarken, birbirine bakan şekilde iki sıra koltuğa yer verilmiş. Bu da her yolcu için bolca bacak boşluğu bulunan, oturma salonu benzeri bir ortama imkan veriyor.

Cruise, yeni Origin otomobillerini müşterilerin sahip olabileceği şekilde satmayacak. Bunun yerine otomobillerin sahibi Cruise firması olacak, müşteriler bu otomobilleri farklı şekillerde ve her zaman aynı tutarlılıkta bir kaliteyle kullanabilecek.

Bu yöntem Uber ve Lyft gibi ulaşım servislerini kaygılandırabilir. Cruise çok daha yeni, şık ve teknolojik otomobilleriyle bu servislere ciddi bir rakip olacak.

Cruise detay vermese de yeni modelin General Motors tarafından geliştirilen yeni bir elektrikli otomobil platformunu kullandığını belirtti. Otonom araçlarda güvenlik en önemli noktalardan birisi olduğu için bu konuda özellikle özen gösterilmiş. Firma, teknolojik bakımdan en ufak bir güvenlik açığı olmayacak şekilde hazırlandıklarını ancak herhangi bir şey ters gittiğinde bile yolcuların hala güvende olacağını belirtiyor.

Origin insanları ve nesneleri algılayabilen bir dizi sensörle geliyor. En karanlık ortamlarda bile bu sensörler en iyi şekilde çalışıyor ve yağmur ya da sis gibi hava koşullarına karşı da dayanıklı.

Otomobil aynı zamanda modüler ve yükseltilebilir, yani zaman içinde daha da geliştirilebilecek.

 

Her bir otomobilin 1.609.344 km kullanım ömrü olması bekleniyor. Bu da ortalama bir otomobilden altı kat fazla.

 

Cruise otomobilin kullanım ücretlerinin ne kadar olacağını henüz açıklamadı ancak ortalama bir San Francisco ailesinin Origin’i kullanması halinde kendi otomobillerine sahip olmalarına kıyasla her yıl ceplerinde 5000 dolar kalacağını belirtti. Bu da önemli bir tasarruf gibi görünüyor.

 

Origin’in ne zaman üretime gireceği henüz açıklanmadı ancak gelecek aylarda bu konuda açıklama gelebilir.

Son Güncelleme : 23 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo