Hyundai Kona Electric Zirvede Rekor Kırdı

Ototeknikveri     26 Ocak 2020 09:38

Bu günlerde neredeyse her şey için bir rekor veya ödül var ve Hyundai de bu akımı takip etmekten çekinmedi.

Hyundai Kona Electric Zirvede Rekor Kırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu kez, Hyundai Kona Electric 5731 metre yükseklikte sürüldü ve böylece bu rakıma çıkan ilk elektrikli otomobil oldu. Kona Electric bu sayede Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Rekor denemesi Tibet'teki Sawula Geçidi'nde yapıldı.

 

Güney Koreli otomobil üreticisi daha önce aynı rekor denemesini 5715 metrede de yapmıştı.

 

Hyundai Motor Hindistan yöneticisi S S Kim yeni rekor hakkında "Hyundai KONA Electric'in prestijli Guinness Dünya Rekorları arasına girmesi herkes için çok gurur verici bir an ve olağanüstü bir başarı. KONA Electric, elektrikli otomobiller hakkındaki çeşitli mitleri yıkarak elektrik devrimi getirdi ve Hyundai’nin her zaman önde olma ruhunun gerçek bir ifadesi. KONA Electric, performansından ödün vermeden dünyanın en zorlu arazilerindeki büyüklüğünü kanıtladı.” dedi.

 

Peki bu rekor denemesinde şarj cihazlarının eksikliği nasıl giderildi? Hyundai, Kona Electric'in yolculuğunda enerjisinin tükenmemesini sağlamak için rota boyunca bir dizi taşınabilir şarj cihazı kullandı.

Guinness Dünya Rekorları hakemi Rishi Nath ise Kona Electric'in rekoru için, “Bu alandaki rekorlar için yeni bir emsal belirlendi, elektrikli bir arabada en yüksek irtifaya ulaşıld. Hyundai'yi bunu başardığı ve yeni bir ölçüt oluşturduğu için tebrik ediyorum.” dedi.

 

Hyundai Kona Electric, ön aksta 201 hp güç çıkışı ve 394 Nm tork üreten elektrikli motor ile 64 kWh lityum-iyon pile sahip. Otomobil, 415 km sürüş menzili ile dikkat çekiyor ve 54 dakikada yüzde 80 kapasiteye kadar şarj edilebiliyor.

Son Güncelleme : 26 Ocak 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo