Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı Gelecek İçin Önemli Kararlar Açıkladı

Ototeknikveri     02 Şubat 2020 09:36

Luca de Meo’nun Renault grubunun yeni CEO'su olarak atanmasından bir gün sonra, Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı gelecek için yeni bir çerçeve açıkladı.

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı Gelecek İçin Önemli Kararlar Açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ortak bir basın açıklamasında, üç otomobil üreticisi de İttifak'ın “stratejik büyüme ve her şirket için rekabet gücünü artırmak için gerekli” olduğunu vurguladı.

 

İttifak'ın iş modelini ve yönetim yapısını güçlendirmeyi amaçlayan çerçeve, Japonya'nın Yokohama şehrindeki İttifak Operasyon Kurulu'nun (AOB) 30 Ocak toplantısında onaylandı. Anlaşmaya göre, üye şirketler bireysel güçlü yanlarından faydalanabilecek ve birbirlerinin stratejilerini tamamlayabilecekler.

 

Basın açıklamasında, "Bölgeler, ürünler ve yeni teknolojiler arasındaki liderliğimizi artırmak için, her bir şirket içindeki güçlü yönlerden tam olarak yararlanmak amacıyla işbirliği modellerini güçlendiriyoruz." denildi. Sonuç olarak, AOB üç şirketin her birinin özel bir bölge için referans şirket olacağına karar verdi. Nissan, Çin'e, Renault Avrupa'ya ve Mitsubishi Güney Doğu Asya'ya odaklanacak.

Mühendislik açısından, İttifak bir lider / takipçi modeli üzerinde çalışacak ve bu şemayı platformlara, güç aktarma organlarına ve anahtar teknolojilere genişletecek. Bu, bir şirketin her bir kilit teknolojinin geliştirilmesi için İttifak'ta öncü olacağı anlamına geliyor ve bu daha sonra İttifak ortakları arasında yayılacak.

 

Ardından, AOB üç şirketin CAFE (Avrupa için Temiz Hava) kredisini 2020 kadar erken bir tarihte Avrupa için ortak kullanmayı kabul etti. Bir başka karar ise hafif ticari araçlarla ilgili. Renault Trafic platformuna dayalı bir Mitsubishi minibüs geliştirecek ve Fransa'nın Sandouville kentindeki tesisinde üreterek bunu Okyanusya bölgesinde satışa sunacak.

 

Son olarak, AOB üç şirketin stratejik orta vadeli planlarının Mayıs 2020 civarında eşzamanlı olarak açıklanacağını bildirdi. Söz konusu planlar “İttifak Operasyon Kurulu kararlarının temel sonuçlarını entegre edecek”.

 

Yeni çerçevenin yanı sıra, İttifak, Kasım ayındaki bir önceki yönetim kurulu toplantısında ana hatlarıyla “her üye şirketin endüstrinin yeni hareketlilik hizmetlerine kaymasıyla rekabet edebilirliği ve karlılığı artırmasını sağlayacak girişimleri desteklemek” için programını yeniden düzenlemişti.

 

Son Güncelleme : 02 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo