Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'nin Otomobili'ni 3 sene içerisinde müşterisiyle buluşturmayı planlıyoruz

Ototeknikveri     03 Şubat 2020 09:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'nin Otomobili'ne ilişkin, "Geleceğin teknolojisiyle elektrikli olarak üreteceğimiz otomobili inşallah 3 sene içerisinde müşterisiyle buluşturmayı planlıyoruz." dedi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye'nin Otomobili'ni 3 sene içerisinde müşterisiyle buluşturmayı planlıyoruz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Kiev Sanayi Odası'nda düzenlenen Ukrayna-Türkiye İş Forumu'na katıldı.

 

Burada yaptığı konuşmada Erdoğan "Kısa süre önce, ülkemizin küresel düzeyde markası haline gelecek Türkiye'nin otomobilinin tanıtımını gerçekleştirdik. Geleceğin teknolojisi ile elektrikli olarak üreteceğimiz bu otomobili inşallah 3 sene içerisinde müşterisi ile buluşturmayı planlıyoruz. Bunun yanında milli paralarla ticaret gibi ekonomimiz ve ticaretimiz üzerindeki kur baskısını ortadan kaldıracak çalışmalara da hız veriyoruz." dedi.

 

Türk firmalarının fırsat tanınması halinde neleri başarabileceklerini gösterdiğini ve 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye'nin ve şirketlerinin Ukrayna'ya olan güveninin bir tezahürü olduğunu aktaran Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Türk yatırımcılara büyük bir teveccüh ile yaklaştığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkürlerini sundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna'nın alt yapısıyla, üst yapısıyla bütün özellikle otoban, otoyol, metro, demiryolları, istasyonlar bütün bunlarla birlikte atılması gereken adımlar, yapılması gereken birçok işler var. Türk girişimcilerin Sayın Zelenskiy'nin güvenine mazhar olacak projeleri gerçekleştirmeye devam edeceğine inanıyorum." ifadesini kullandı.

 

Ukraynalı yatırımcılara Türkiye'nin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Cumhurbaşkanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Yatırım Ofisimiz her türlü ihtiyacınızda sizlerin yanındadır. Bugün görüşmeler yaptınız, gerekirse birlikte üçüncü ülkelerde de birçok yatırımları gerçekleştirmeniz mümkün. Eğer bunlar yapılacak olursa inanıyorum ki Türkiye ve Ukrayna birlikte yükseleceklerdir. Bu potansiyel her iki ülkede de var. Bugün bunları gerek ikili görüşmemizde gerekse heyetler arası görüşmede ele aldık. Bu attığımız stratejik ortaklıkla birlikte bu önümüzdeki süreçte bakanlarımızın birbirleriyle görüşmeleri, birbirleriyle yatırımları değerlendirmeleri çok daha büyük önem kazanacak. Tabii ki en az yılda bir kere de biz adeta Bakanlar Kurulunu bir yıl Ukrayna'da bir yıl Türkiye'de toplama kararını verdik."

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

 

"Ülkelerimizin yöneticileri olarak sizlere elimizden gelen kolaylığı sağlamayı sürdüreceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Bu toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir sonraki iş forumunda ticaret hacmimizde ortak hedefimiz olan 10 milyar doları aşmış olarak buluşmak dileğiyle sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum."

Son Güncelleme : 03 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo