Skoda'dan Hindistan'a Özel Crossover: Vision IN Konsepti

Ototeknikveri     04 Şubat 2020 12:29

Bir dizi teaser'ın ardından Skoda, Auto Expo 2020'deki lansmanından önce Vision IN konseptini resmen tanıttı.

Skoda'dan Hindistan'a Özel Crossover: Vision IN Konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hindistan için özel olarak geliştirilen yepyeni bir crossover'ın ön gösterimi olan Vision IN, “çok yönlülük, en son teknolojiler ve geniş alan” vaat ediyor.

 

Konsept ince LED farlarla çevrili, aydınlatmalı bir ön panjura sahip agresif bir ön yüz ile dikkat çekiyor. Daha aşağıda, plastik gövde kaplaması ve bir alüminyum koruma plakası görülüyor..

 

Daha ileride belirgin çamurluklar ve geri çekilebilir kapı kolları var. Konsept ayrıca panoramik bir cam tavan, alüminyum tavan rayları ve 19 inç alaşım jantlara sahip.

 

Arkada L şeklinde arka lambalar ve daha aşağıda bir LED ışık şeridi var. Model ayrıca bir alüminyum arka difüzöre ve arka kapağa monte bir spoylere sahip.

 

Konsept, 4256 mm uzunluğunda ve 2671 mm genişliğinde bir aks mesafesi var. Yükseklik 1589 mm ancak aracın genişliği hakkında henüz bilgi verilmedi.

 

Dış kısım biraz sıradan olsa da, kabin “geleneksel Hint tasarımını ve Çek kristal cam sanatını” birleştirdiği için çok konuşulacak. Sonuç olarak, gerçek kristal yüzeyler ve Kalamkari olarak bilinen Hint tekstil baskı tekniğini benimseyen etkileyici bir gösterge paneli var.

 

Teknoloji cephesinde, dijital bir gösterge paneli ve bağımsız bir 12,3 inç bilgi-eğlence sistemi dikkat çekiyor. Gösterge tablosunda insanların konseptin dijital asistanıyla iletişim kurmasını sağlayan bir kristal de var.

 

Eşsiz tasarımın yanı sıra, organik ravent deri ve geri dönüştürülmüş plastik fiberden yapılmış bir tavan astarı ile kabin çevre dostu. Model aynı zamanda atık ananas yapraklarından yapılmış bir deri alternatifi olarak tanımlanan Piñatex döşeme kullanıyor.

 

Otomobil gücünü 148 hp (110 kW / 150 PS) güç çıkışı ve 250 Nm tork üreten turboşarjlı 1.5 litrelik TSI benzinli motordan alıyor. Bu motor, ön tekerleklere güç gönderen yedi ileri DSG şanzımana bağlanmış. Skoda, bunun, konseptin 195 km/s azami hıza ulaşmadan 8.7 saniye içinde sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağladığını söylüyor.

 

Konseptin çıkışından sonra, bir üretim modeli 2021'in başlarında gelecek. Bu otomobil, yeni MQB-A0-IN platformuna dayanan ilk model olacak. Adından da anlaşılacağı gibi, mimari, Hindistan pazarı için MQB platformunun “özel olarak uyarlanmış” bir versiyonu.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo