2021 Cadillac Escalade Lüks ve Teknolojiyle Tahoe ve Yukon'dan Farklılaşıyor

Ototeknikveri     05 Şubat 2020 07:51

Bir modelin bir markayı tanımlaması bakımından, Cadillac ve Escalade'den daha uygun bir örnek bulmakta zorlanırsınız.

2021 Cadillac Escalade Lüks ve Teknolojiyle Tahoe ve Yukon'dan Farklılaşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak 20 yıl önce tanıtılan Escalade, sadece logosu değiştirilmiş bir GMC Yukon Denali'yken, rapçilerden şirket yöneticilerine kadar herkes tarafından benimsenen bir Amerikan statü sembolüne dönüştü. Ancak, diğer lüks markalar yavaşça segmente girdiğinden SUV model zaman içinde parlaklığını bir miktar kaybetti.

 

Cadillac şimdi selefinden çok daha lüks ve farklı olan yepyeni bir Escalade ile geri dönüyor. Bununla birlikte, yeniden tasarlanan model 2021 Chevrolet Tahoe ve GMC Yukon'da yapılan iyileştirmelerden de faydalanıyor.

 

Yepyeni, Daha Olgun Bir Görünüm

Escalade biraz küstah görünümü ile bilinir, ancak beşinci nesil model, XT6'nın ayak izlerini takip eden yepyeni bir tasarıma sahip olduğu için bunu yumuşatıyor. Sonuç olarak, SUV yatay farlarla çevrili dik bir ızgaraya sahip. Markanın ayırt edici özelliği olan dikey LED gündüz farları da dikkat çekiyor.

Yan kısımlar Escalade’in firma içindeki akraba modellerine benziyor, bununla birlikte model 22 inç alaşım jantlarla standart olarak geliyor. Arkada daha büyük değişiklikler meydana geliyor ve burada derin üç boyutlu katmanlara sahip dikey arka lambalar ile özel işlemeli detaylar dikkat çekiyor.

 

2021 modeli ilk kez bir Sport donanım seviyesiyle sunulacak. Luxury ve Premium Luxury modellerinde kullanılan parlak Galvano vurguların yerini siyah detaylar ve siyah kafes ızgara alıyor. Müşteriler ayrıca, “benzersiz iç ve dış detaylara” sahip, üst düzey bir Platin versiyonunu da tercih edebiliyorlar.

 

Yüksek Teknoloji ve Lüks Bir İç Mekan

Kabinin içine adım atan sürücüler, deri kaplı bir direksiyon simidinin arkasında oturuyorlar ve 4K televizyonun iki katı piksel yoğunluğuna sahip 38+ inçlik kavisli OLED ekrana bakıyorlar.

Cadillac ekranın boyutunu büyütmüş ancak aynı zamanda birden fazla bölüme ayırmış. Ekran kısmı 14,2 inç dijital gösterge paneli, 16,9 inç bilgi-eğlence sistemi ve direksiyon simidinin solunda bulunan 7,2 inç sürücü bilgi merkezinden oluşuyor.

 

Escalade ayrıca bir artırılmış gerçeklik navigasyon sistemine sahip. Gösterge panelinde canlı bir video akışı görüntülenirken bunun üzerine yön bilgileri gömülüyor. Sistem ayrıca, sürücülere sadece sol hoparlörlerden “sola dönmelerini” söyleyen bir ses işlevi de içeriyor.

 

Diğer teknoloji seçenekleri arasında Cadillac'ın tanıdık Arka Kamera Aynası ve görünürlüğü artırmak için kızılötesi teknolojiyi kullanan, yayaları ve büyük hayvanları tespit eden bir Gece Görüş sistemi bulunuyor. Müşteriler ayrıca bir Treyler Entegrasyon Paketini de tercih edebiliyorlar.

 

Escalade standart olarak aracın çevresini kuşbakışı görmek için dört kamera kullanan bir Surround Vision sistemi ile birlikte geliyor.

 

İç mekan seçeneklerine geri dönersek, müşteriler bir çift 12,6 inç dokunmatik ekran içeren arka koltuk eğlence sistemi de sipariş edebiliyorlar.

 

Kabin, birinci sınıf deri döşeme, ahşap kaplama ve metalik detaylar ile göze hoş görünüyor. Dikkat çeken özellikler arasında ortam aydınlatması da bulunuyor. Müşteriler, otomobile yepyeni bir stil ve ambiyans katan özel dokunmuş kumaşa sahip yepyeni bir Gideon Whisper Beige seçeneği de dahil olmak üzere “en az sekiz renk ve döşeme seçeneği” ile karşılaşacaklar.

 

Escalade ayrıca AKG'nin yeni ses sistemleri ile birlikte geliyor. Temel sistemde 19 hoparlör ve bir subwoofer bulunurken, isteğe bağlı AKG Studio Reference sisteminde 36 hoparlör ve üç amplifikatör bulunuyor.

 

İkinci sistem ayrıca, ön ve arka koltuklardaki insanlar arasındaki konuşmaları iyileştirmek için mikrofonlar ve hoparlörler kullanan bir Konuşma Geliştirme işlevi de dahil olmak üzere birkaç ekstra özelliğe sahip.

 

Tamamen yeni platform ve bağımsız arka süspansiyon sayesinde Escalade, selefinden çok daha geniş. Standart modelde, üçüncü sıra bacak mesafesi % 40 (886 mm) artıyor ve bu da “segmentteki en geniş üçüncü sıralardan birini” yaratıyor. Üçüncü sıra koltuğun arkasındaki kargo alanı da % 68 artışla 722 litre oluyor. Toplam kapasite ise 3089 litreye ulaşıyor.

 

Ek alana ihtiyaç duyanlar, standart modelden 404 mm daha uzun olan Escalade ESV'yi alabilirler.

 

Super Cruise ile Eller Serbest Sürüş

Bu yılın başlarında açıklandığı gibi, Cadillac’ın yarı otonom sürüş sistemi Escalade’de bulunacak. Bu özellik Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde binlerce kilometrelik otoyollarda “eller serbest sürüş” sağlıyor. Bu, “LiDAR harita verileri, yüksek hassasiyetli GPS, son teknoloji sürücü dikkat sistemi ve bir kamera ve radar sensörü ağı” sayesinde mümkün oluyor.

Super Cruise yeni olmasa da, Cadillac kısa süre önce otomatik şerit değişikliklerine izin veren bir güncelleme duyurdu. Sistem etkinleştirildiğinde, sürücülerin sadece dönüş sinyalini kullanmaları gerekiyor ve uygun bir açıklık bulunduğunda SUV otomatik olarak istenen şeride dönüyor.

 

Escalade Dizele Geçiyor

Beklendiği gibi, Escalade'in 420 hp (313 kW / 426 PS) güç çıkışı ve 623 Nm tork üreten 6.2 litrelik bir V8 motoru var. Hayranların umduğu çift turbo 4.2 litrelik Blackwing V8 olmasa da, motorda değişken valf zamanlaması, durdur / başlat teknolojisi ve silindir devre dışı bırakma sistemi var. Cadillac, bu özelliklerin motorun performansı verimlilikle dengelemesini sağladığını söylüyor.

 

2021 için büyük haber yeni çıkan 3.0 litrelik bir turbo dizel motor. Altı silindirli motor on vitesli otomatik şanzımana bağlanıyor ve 277 hp (207 kW / 281 PS) güç çıkışı ve 623 Nm tork üretiyor.

Performanstan bahsetmişken, sürücüler bağımsız arka süspansiyon sayesinde gelişmiş sürüş kalitesi, kontrol ve direksiyon tepkisi bekleyebilirler. Model ayrıca konforlu bir sürüş sağlamak için amortisörleri sürekli olarak ayarlayan Manyetik Sürüş Kontrolü'ne sahip.

 

Otomatik yük dengeleme ve otomatik sürüş yüksekliği ayarlarına izin veren Air Ride Adaptif Süspansiyon da bir diğer seçenek. Sistem aerodinamiği geliştirmek için otoyol hızlarında sürüş yüksekliğini otomatik olarak azaltacak. Sürücüler off-road sürüş için ek yerden yükseklik sağlamak amacıyla süspansiyonu yükseltme imkanına da sahip olacak.

 

Escalade ayrıca isteğe bağlı elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel ile donatılabiliyor.

 

2021 Cadillac Escalade yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulacak ve fiyatlandırma önümüzdeki aylarda açıklanacak.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo