Volkswagen Yeni Taigun Konseptini Tanıttı

Ototeknikveri     05 Şubat 2020 09:25

Volkswagen, Auto Expo 2014'te Taigun konseptini tanıtmıştı. Şimdi şirket altı yıl sonra güncellenmiş başka bir konsept daha ortaya çıkardı.

Volkswagen Yeni Taigun Konseptini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nihai üretim modelinin ön gösterimi olarak tasarlanan yeni konsept, selefiyle çok az ortak noktaya sahip.

 

Ön kısım tamamen yenilenmiş ve büyük bir Volkswagen logosuna sahip ince ve üç şeritli ön panjur dikkat çekiyor. Geriye doğru uzanan farlar, krom çerçeveleriyle ön panjuru daha da geniş gösteriyor. Daha aşağıda bal peteği desenli hava girişi, sahte koruyucu plaka ve sis lambalarının çevresini saran metalik detaylar görülüyor.

 

Çoğu crossover plastik gövde kaplamasına sahipken, Taigun parlak siyah süslemeler ve yan eteklerde metalik vurgularla geliyor. Ayrıca, arka sütunda çamurlukta sahte hava girişleri, yukarı doğru uzanan bir kemer çizgisi ve siyah çıkartmalar görülüyor.

Dikkate değer diğer stil özellikleri arasında bagaj kapısına monte edilmiş bir spoyler ve siyah çerçeveli arka lambalar yer alıyor. Tasarımcılar ayrıca sağlam görünümlü bir koruyucu plakaya sahip şık bir tampona yer vermiş.

 

Volkswagen model hakkında fazla bir şey söylemedi, ancak crossover'ın 4.2 metre uzunluğunda olacağı ve aks mesafesinin 2.65 metre olacağı biliniyor. Bu, modeli Skoda’nın Vision IN konseptinden biraz daha kısa yapıyor.

Volkswagen, boyutları teyit etmenin yanı sıra, Taigun'un otomobilin 9.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlayan turboşarjlı bir benzinli motora sahip olacağını söyledi. Crossover ayrıca 183 km / s'lik bir maksimum hıza ulaşabilecek.

 

Autocar India, Taigun'un 2021'in ikinci yarısında Hindistan'da satışa çıkacağını ve büyük ölçüde Vision IN konseptinin üretim versiyonuna dayandığını bildirdi. Sonuç olarak, özellikle Hindistan için oluşturulan MQB-A0-IN platformunu kullanmasını bekleyebiliriz.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo