Kia Sonet Konsepti, Hindistan'daki Auto Expo 2020'de Tanıtıldı

Ototeknikveri     05 Şubat 2020 09:54

Kia, Hindistan'daki Delhi Auto Expo 2020'de iki SUV konseptini tanıttı. Her iki konsept de üretime geçirilecek.

Kia Sonet Konsepti, Hindistan'daki Auto Expo 2020'de Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sırasıyla gelecekteki küresel bir küçük SUV ve daha cesur bir Seltos versiyonunu haber veren Kia Sonet ve Seltos X-Line'dan bahsediyoruz. Kia Sonet 2020'nin ikinci yarısında Hindistan pazarında üretime başlayacak.

 

Boyut bilgileri verilmedi ancak Kia Sonet, Seltos'tan açıkça daha küçük görünüyor ve Koreli otomobil üreticisinin patlayan küçük crossover pazarına girmesini sağlayacak. Yerel basında çıkan haberlere göre, otomobil Hindistan'da 1,2 litreden (benzin) daha büyük motorlar bulunmadığı sürece daha düşük vergilendirme gören popüler 4 metreden kısa araç kategorisine giriyor.

 

Konseptte 'kaplan burnu' ön panjur, 'kaplan gözü' gündüz farları ve mevcut Kia Sportage'ı hatırlatan geniş arka aydınlatma gibi marka unsurlarını içeren modern bir tasarım görülüyor.

 

Sonet, tavan spoyleri, iri tekerlekler ve lastikler, sağlam görünümlü tamponlar ve dinamik C sütunları gibi özelliklerle sportif bir görünüme sahip. Gömme kapı kolları ve küçük yan aynalar gibi bazı unsurlar üretim modeline aktarılmayabilir.

 

İç mekanı göremiyoruz ancak Kia, Sonet'in “sınıfının en iyisi olarak nitelenebilecek bir iç mekan ve özellikle Hintli tüketiciler için hazırlanmış birinci sınıf özellikler sunacağını” iddia ediyor. Kabin, 10,25 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış. Bose premium ses sistemi, akıllı manuel şanzıman (iMT) ve UVO Connect özelliği bulunan navigasyon sistemi kabinde dikkat çeken özellikler arasında.

 

Kia Sonet “genç, sosyal, bağlantılı, teknoloji meraklısı Hintli” müşterileri hedef alacak.

 

Kia Seltos X-Line Maceraya Hazır

Delhi Auto Expo'da sergilenen ikinci konsept, popüler yarı kompakt SUV'nin arazi odaklı bir versiyonunu müjdelediği söylenen Seltos X-Line. X-Line versiyonu, yeni bir ön panjur ve turuncu ve siyah vurgulara sahip yeniden tasarlanmış bir tamponun yanı sıra koruyucu plakaya sahip daha agresif bir ön tasarım sunuyor.

 

Arka tampon, turuncu ve siyah detaylarla benzer bir stile sahip, bir tavan rafı ve araziden ilham alan gövde panelleri de dikkat çekiyor. Kia, Seltos X-Line'ın ne zaman piyasaya çıkacağını henüz açıklamadı.

 

Bu iki konsept SUV'nin yanı sıra, Kia’nın Delhi Auto Expo 2020'deki standında, Carnival minivan, Soul ve Niro elektrikli otomobiller, Xceed ve Stonic crossover modelleri bulunuyor.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo