2020 Skoda Octavia RS iV Yeni Çizimlerle Karşımızda

Ototeknikveri     05 Şubat 2020 10:19

Geçen ay, RS ve Scout versiyonlarıyla tamamen yeni Skoda Octavia'yı gösteren bazı görüntüler ortaya çıkmıştı.

2020 Skoda Octavia RS iV Yeni Çizimlerle Karşımızda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

O zaman görüntülerin gerçekliğini doğrulayamamıştık, ancak şimdi Skoda, Octavia RS iV'nin ilk çizimlerini yayınladı. Resmi çizimler sızan görüntülerle en ince ayrıntısına kadar örtüşüyor.

 

Skoda, hem beş kapılı liftback hem de station tarzlarında Octavia RS iV plug-in hibrit modelini gösteren üç dış tasarım çizimi yayınladı. Bu versiyonlar otomobil üreticisinin verdiği ismle Coupe ve Combi olarak anılıyor.

 

Normal modele kıyasla, performans odaklı Octavia, daha agresif tamponlar, arka spoyler, daha şık yan etekler ve daha büyük tekerleklerden oluşan agresif bir gövde kitini benimsiyor.

Önde, Octavia RS iV daha büyük hava girişlerine, bir ayırıcıya ve siyah ızgaraya sahipken, arkada tampondaki havalandırma deliklerini, ışık şeridini, iki egzoz çıkışı ve difüzörü tespit edebiliyoruz. Beş kapılı liftback modelinde ayrıca bir bagaj kapağı spoyleri bulunuyor ve Combi'nin de büyük bir tavan spoyleri aldığını düşünüyoruz.

 

İç mekanı henüz göremiyoruz ama spor koltuklar, vites değiştiricili düz tabanlı bir direksiyon simidi (DSG donanımlı versiyonlarda) ve lüks materyaller bulmayı umuyoruz.

 

2020 Octavia RS iV, ilk kez bir Skoda RS modelinde bir plug-in hibrit güç aktarma organı ile gelecek. Yaklaşan VW Golf GTE ve Cupra Leon ile ortak olarak, otomobil 1.4 litrelik TSI benzinli bir motordan 245 PS (242 HP) güç çıkışı ve 400 Nm tork alıyor. Buna 13 kWh pil paketi ve bir elektrikli motor eşlik ediyor. Hibrit sistem 55 km'ye kadar elektrikli bir sürüş menzili sağlayacak.

Firma, plug-in hibrit güç aktarma organlarının otomobili “aile dostu çok yönlülük ve spor otomobil benzeri performansı çevre dostu verimlilikle birleştirdiğine” dikkat çekiyor.

 

Yeni Skoda Octavia RS iV, 3 Mart'ta Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 05 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo