Koronavirüs Volkswagen'i Çin'de Üretimi Ertelemeye Zorladı

Ototeknikveri     10 Şubat 2020 09:00

Volkswagen Grubu, koronavirüs ekonomik faaliyetleri olumsuz etkilemeye devam ettiği için Çin'deki ortak girişim fabrikalarında üretim yapamıyor.

Koronavirüs Volkswagen'i Çin'de Üretimi Ertelemeye Zorladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SAIC Volkswagen Automotive, üretimini 17 Şubat'a kadar (Şangay fabrikası hariç) ertelerken, FAW-Volkswagen’in Tianjin fabrikası da 17 Şubat'a kadar kapalı kalacak. Ülkedeki duruma göre erteleme bu tarihten sonra da devam edebilir.

 

Alman otomobil üreticisi karantinalar nedeniyle çalışanları için ulaşım olanaklarının kısıtlandığını söyledi ve geçen ayın sonunda Çin'in ulusal tatili için üretim durdurulduktan sonra tedarik zincirlerinin yeniden başlaması gerektiğini ancak koronavirüsün süreci uzattığını belirtti. Tatille birlikte başlayan gecikmeler virüsün yayılmasıyla daha da kötüleşti.

 

Daimler ve Ford gibi diğer şirketler ülkede 10 Şubat itibariyle üretimi yeniden başlatma planına bağlı kalırken, Honda 13 Şubat'a kadar Wuhan'daki üç tesisini açmayacak.

 

Bu arada Nissan, Dongfeng ortak girişiminde üretime yeniden başlamak için 10 Şubat'tan sonraki belirsiz bir tarihe kadar beklemeyi düşünürken, PSA Grubunun (Dongfeng ile birlikte işletilen) Wuhan'daki üç fabrikası 14 Şubat'a kadar kapalı kalacak.

 

Toyota ve BMW ise, üretime yeniden başlamadan önce sırasıyla 16 Şubat'a ve 17 Şubat'a kadar bekleyecekler.

 

Geçtiğimiz hafta Fiat Chrysler, Avrupa tesislerinden birinde üretimin “iki ila dört hafta içinde” etkilenebileceğini belirtti, virüs salgınının tedarik zincirini bozması nedeniyle Hyundai de Güney Kore'deki üretimi askıya almak zorunda kaldığını söyledi.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo