Kia Yeni 2021 Sorento'nun İç Mekanından Görüntüler Yayınladı

Ototeknikveri     11 Şubat 2020 03:21

2021 Kia Sorento’nun dış tasarımı, yakın zamanda çıkan casus fotoğraflar sayesinde artık bir sır değil. Peki ya iç mekan?

Kia Yeni 2021 Sorento'nun İç Mekanından Görüntüler Yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia, yepyeni Sorento’nun birkaç resmi tasarım çizimiyle kabin tasarımına ışık tutmaya karar verdi. Bunların, yeni modelin önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmasına kadar Sorento hayranlarını mutlu etmesi bekleniyor.

 

Dış kısımda olduğu gibi, dördüncü nesil Sorento'nun iç mekanı, önceki modelden epey farklı olacak. Konsol, daha köşeli ve keskin çizgilerle sert bir görünüm sunuyor.

Kia, “Functional Emotions” iç tasarım konseptinin estetik ve işlevler arasında uyum ve dengeyi sürdürdüğünü söylüyor. Koreli otomobil üreticisine göre, kabin tamamen SUV sürücülerinin öncelik verdiği bir şey olan “sezgisellik” ile ilgili. Açıkça, bu 2021 Sorento’nun İnsan Tasarım Arayüzü (HMI) ve bağlantı özelliklerine bir referans.

Multimedya sistemi hakkında şimdilik herhangi bir ayrıntı yok, ancak dijital gösterge panelinin ve ana ekranın günümüzdeki trende uygun şekilde görsel olarak tek bir birime entegre edildiğini görebiliyoruz. Ana ekranın hemen altında otomatik klima kontrol ünitesi için daha küçük bir ekran daha var.

Kia, Sorento'nun “görsel olarak sezgisel deneyimler ve en son teknolojiler tarafından etkinleştirilen bir kontrol hissi” sunduğunu söylüyor. Tasarım çizimleri ayrıca, otomatik şanzıman için ön koltuklar arasındaki orta tünelde bir döner düğmeyi gösteriyor.

Bunun arkasında, sürüş modlarında gezinmek için kullanılan daha küçük bir yuvarlak kadran var. Küçük kadran ve orra kol dayama yeri arasında ek düğmeler görünüyor ve bunlar elektrikli park freni, ısıtmalı direksiyon simidi, durdur/başlat sistemi, otomatik el freni fonksiyonu, park sensörleri ve yokuş iniş kontrolü için kullanılıyor.

Son Güncelleme : 11 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo