Skoda Enyaq Elektrikli SUV Onaylandı, Bu Yıl Tanıtılacak

Ototeknikveri     12 Şubat 2020 02:39

Skoda, bu yılın sonunda sıfır emisyonlu bir SUV olan Enyaq ile otomobillerin elektrikli çağına bir adım daha atacak.

Skoda Enyaq Elektrikli SUV Onaylandı, Bu Yıl Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citigo? elektrikli şehir otomobili, Octavia ve Superb'in plug-in hibrit versiyonlarıyla birlikte iV alt markasına girmeye hazırlanan Enyaq, Volkswagen Grubu'nun Modüler Elektrifikasyon Araç Kiti (MEB) platformuna dayanan ilk modeli olacak.


"Enyaq" kelimesi, "yaşam kaynağı" anlamına gelen İrlanda dilindeki "Enya" sözcüğünden türetilmiş. "Enya" İrlanda'da konuşulan Galce'de "Eithne" yani "öz", "ruh" veya "prensip" kelimesinden geliyor ve Kamiq, Karoq ve Kodiaq gibi "Q" ile biterek otomobil üreticisinin SUV ailesinde bütünlük yaratıyor. Ayrıca, "Enyaq" ın başındaki "E", "elektromobilite" anlamına geliyor.


Skoda Enyaq’ın stilinin 2019 Vision iV konseptinden büyük ölçüde etkilenmesi bekleniyor.

Skoda Vision IV Concept


Skoda, Enyaq hakkında 10'dan fazla elektrikli modeli barındıracak bir serinin parçası olması dışında henüz hiçbir şey açıklamadı. Hepsi 2022'nin sonundan önce iV alt markası ile piyasaya sürülecek ve çevre dostu çözümlerin geliştirilmesine yapılan 2 milyar € 'luk (2.2 milyar $) yatırımın bir parçası olacak.


Yeni çıkacak Volkswagen ID.4'e dayanması beklenen Skoda’nın elektrikli SUV'si, büyük ihtimalle ön ve arka aksta birer elektrikli motorun bulunduğu çift motorlu kurulumla ve bu sayede dört tekerden çekişle gelecek. Üç adet lityum-iyon pil paketi seçeneğinin yanı sıra 302 HP toplam güç çıkışı sunulması bekleniyor. Pil seçeneklerinin en yüksek kapasitelisi ID.4'e (ve Skoda Enyaq'a) 500 kilometreden fazla bir menzil sağlayacak.
 

Son Güncelleme : 12 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo