Elon Musk: "Elektrikli Otomobiller Yaygınlaştıkça İkinci El Benzinli ve Dizel Fiyatları Dibe Vuracak"

Ototeknikveri     12 Şubat 2020 02:44

Tesla CEO'su Elon Musk, ikinci el dizel ve benzinli araçların değerlerinin, sektörde artan elektrifikasyon nedeniyle önümüzdeki yıllarda “dibe vuracak” kadar düşeceği konusunda uyardı.

Elon Musk: "Elektrikli Otomobiller Yaygınlaştıkça İkinci El Benzinli ve Dizel Fiyatları Dibe Vuracak"
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Musk, iddiayı Tesla'nın hissedarlarından SamTalksTesla hesabının bir tweet'ine yanıt verirken ortaya attı. Tweet'te “İngiltere, 2035'ten itibaren tüm yanmalı motorlu arabaları yasaklayacak! Diğerleri de bunu takip edecek. #Tesla, elektrikli araçların küresel olarak uygulanabilir ve üstün olduğunu % 100 kanıtladı. 2025'ten sonra kim hiç değeri kalmadığını bile bile yanmalı motorlu araç satın alır ki? Aracınızın değerini korumasını istiyorsanız elektrikli alın!” deniyordu.

 

Musk, “Benzinli / dizel ikinci el otomobiller için fiyatlar önümüzdeki yıllarda dibe vuracak” diyerek yanıt verdi. 

 

Elektrikli araçlar daha yaygın hale geldikçe ve yanmalı motorlu araçlardan daha fazla satmaya başladıkça dizel ve benzinli otomobillerin değerlerini kaybedeceği düşüncesi sektörde yaygın. Bu değişimin ne zaman gerçekleşeceği her ülke için net olmasa da bazı ülkelerin planları hazır. 2035 gibi yakın bir tarihte yeni benzinli, dizel ve hibrit araçların satışını yasaklamayı planlayan İngiltere gibi ülkelerde, otomotiv piyasası tamamen elektrikli hale gelebilir. 

 

ABD'de ise, benzer bir hükümet girişimi olmaması halinde değişim daha geç gelecek. Ülkede geçen yıl elektrikli otomobil satışları yeni otomobil teslimatlarının sadece % 1.9'unu oluşturdu. 2018'de bu oran %2.1 olmuştu.

 

Bize göre de Batı piyasalarında ikinci el fiyatları klasikler ve koleksiyoner arabaları dışında önümüzdeki beş yıl içinde ciddi düşüş yaşayabilir. Norveç gibi bazı ülkelerde çok yakında elektrikli otomobiller norm haline gelerek yanmalı motorlu otomobil bulmak imkansız hale gelebilir. Bazı şehirlerin şimdiden getirdiği yasakları da göz önüne alırsak, bu ikinci el benzinli veya dizel bir aracı tamamen değersiz hale getirecektir. 

 

Gelişmekte olan ve alıcıların bütçelerinin kısıtlı olduğu ülkelerde ise özellikle benzinli ve hibrit araçlar bir süre daha hakimiyetlerini sürdürebilirler. Bu da Norveç'te değilse bile Asya ya da Latin Amerika gibi bölgelerde daha uzun süre yollarda geleneksel otomobilleri görebileceğimiz anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 12 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo