VW I.D. Buzz Almanya'da Üretilecek, Nihai İsim Onaylanmadı

Ototeknikveri     13 Şubat 2020 11:44

Volkswagen Amerika yöneticisi Johan de Nysschen şirketin tamamen elektrikli I.D. Buzz modelinin 2022'den itibaren Almanya'da üretileceğini ve Kuzey Amerika da dahil olmak üzere küresel olarak buradan ihraç edileceğini söyledi.

VW I.D. Buzz Almanya'da Üretilecek, Nihai İsim Onaylanmadı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in henüz üretim modeline ne isim vereceği bilinmiyor ancak araç şimdilik firma bünyesinde I.D. Buzz olarak anılıyor. Nihai isim ne olursa olsun, Volkswagen'in tüm yeni elektrikli araçları gibi başında "ID" olacak. 

 

I.D. Buzz epey niş bir araç olacak ve çok sayıda üretilmeyecek. Bu sayede Volkswagen tek fabrikadaki üretimle tüm küresel tedariği karşılayabilecek. Yeni minibüsün yolcu versiyonu gibi kargo versiyonunun da aynı fabrikada üretileceği düşünülüyor.

 

Üretim modelinin 2017'de sunulan konseptten ne gibi farklılıklara sahip olacağı henüz net değil ancak Volkswagen stil üzerinde yoğun bir şekilde çalışacak gibi görünüyor.

Sonuç olarak, değişiklikler yeni farları, arka lambaları ve daha az fütüristik ve daha pratik tekerlekleri içerecek. Konseptin arka görüş kameralarının üretim modeline girmesi şaşırtıcı olabilir ancak bu tamamen ihtimal dışı değil.

 

Konseptte üç yıl önce 111 kWh kapasiteli büyük bir batarya, ön ve arka aksta ise toplam 396 hp güç çıkışı veren birer elektrikli motor bulunuyordu. Bu donanımla araç sadece 5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Sürüş mesafesiyse tek şarjla 434 km.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo