Toyota, GR Yaris Motorlu GR C-HR Crossover Planlıyor

Ototeknikveri     14 Şubat 2020 05:51

Japonya dışında Toyota’nın GR serisi iki model içeriyor: GR Yaris ve GR Supra. Yeni nesil GT 86 ve Corolla'nın da seriye katılması bekleniyordu. Şimdi C-HR hakkında da bu yönde söylentiler var.

Toyota, GR Yaris Motorlu GR C-HR Crossover Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelin 2023'ten önce gelebileceği söyleniyor ve AutoExpress'e göre, muhtemelen gelecek yılın sonunda çıkması beklenen ikinci neslin bir parçası olacak.

 

TNGA platformuna dayanacak otomobil, yeni amortisörler, çoklu bağlantılı süspansiyon ve büyük frenlerle donatılacak.


Söylentilere göre GR C-HR, GR Yaris'de bulunan 1.6 litrelik turboşarjlı üç silindirli motorla gelecek. Daha önce bu motorun başka uygulamalarda da kullanılabileceği ve birden fazla güç çıkışı seçeneğini desteklediği söylenmişti. Motorun sadece GR Yaris'e özel tasarlanmadığı biliniyor.


En üst donanım seviyesi Yaris'te motor 261 PS (257 HP / 192 kW) güç çıkışı ve 360 ??Nm tork ile geliyor. Japon versiyonunda rakamlar biraz daha yüksek: 272 PS (268 HP / 200 kW) ve 370 Nm. Altı vitesli manuel şanzıman, dört tekerlekten çekiş ve Torsen sınırlı kaymalı diferansiyelleri ile birlikte GR Yaris, 5.5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşıyor. En yüksek hız ise otomatik olarak 230 km ile sınırlandırılmış.


GR C-HR'nin üretimi için yeşil ışık yakılırsa, yeni model Volkswagen T-Roc R, Hyundai Kona N ve Ford Puma ST gibi rakiplerinin peşinden gidecek.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo