Hyundai Cenevre İçin 'Prophecy' Elektrikli Spor Sedan Konseptini Hazırlıyor

Ototeknikveri     14 Şubat 2020 07:20

Hyundai, gelecek ayki Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı elektrikli Prophecy konseptinden teaser yayınladı.

Hyundai Cenevre İçin 'Prophecy' Elektrikli Spor Sedan Konseptini Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli otomobil üreticisi, çalışmanın “güzel silueti” sayesinde Hyundai'nin 'Duyumsal Sportiflik' tasarım felsefesini içerdiğini söylüyor. Bu teaser, bagaj kapağından uzanan özel aydınlatma şeridi ve tampondaki iki dikey fren lambası da dahil olmak üzere otomobilin arka kısmını gösteriyor. Konseptin genişletilmiş tekerlek kemerleri özellikle dikkat çekici.

 

Hyundai Global Tasarım Merkezi Başkanı SangYup Lee, yeni konsept için "Prophecy eğilimleri takip etmez. Bu, zamanın testine dayanacak zamansız güzelliği vurguluyor. İkonik tasarımı, Hyundai’nin tasarım yelpazesini daha geniş ufuklara doğru yaymayı amaçlıyor.” dedi.

 

Konsept "Prophecy" yani "kehanet" adını aldı çünkü gelecekteki Hyundai tasarımlarının yönünü tanımlayacak ve “kendisini Hyundai’nin elektrikli otomobil serisi için bir tasarım simgesi olarak” belirleyecek.

 

Hyundai'nin konsepti üretime sokma planlarının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

 

Hyundai 'Prophecy' konsepti 3 Mart'ta otomobil üreticisinin Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki standında dünyaya sunulacak. Hyundai ayrıca Cenevre fuarı sırasında 'Real Progress is in the Air' başlığı altında bir elektrifikasyon stratejisi sunacak.

 

Bu teaser, Hyundai'nin gelecekteki Hyundai ve Kia elektrikli araçları tarafından kullanılacak yeni bir ölçeklenebilir platform için Canoo adlı startup ile işbirliği yapmasından hemen sonra geliyor. 

Son Güncelleme : 14 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo