Yeni Golf GTD Cenevre'ye Gelecek

Ototeknikveri     14 Şubat 2020 08:24

Önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda, yeni çift dozlu SCR enjeksiyon teknolojisi sayesinde otomobil üreticisinin dünyanın en temiz yanmalı motorlarından birine sahip olduğunu söylediği VW Golf GTD tanıtılacak.

Yeni Golf GTD Cenevre'ye Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Genel olarak, otomobil "daha yüksek verimlilik ve çok düşük emisyonlar" sunarken, tasarım dinamizm ve kendine güvenin bir kombinasyonunu yansıtıyor.

 

Daha önce de olduğu gibi, GTD, yepyeni Golf serisi içindeki amiral gemisi dizel modeli olacak ve beraberinde köklü bir mirası taşıyacak. İlk Golf GTD 1982'de çıkmıştı.

 

Alman otomobil üreticisi, yepyeni Golf GTD'ye güç veren TDI motorun “önemli ölçüde optimize edildiğini” ve CO2 emisyonlarının daha da azaltıldığını söylüyor. Bu arada, daha önce bahsedilen çift AdBlue enjeksiyon teknolojisine sahip çift dozlu SCR, önceki nesil GTD'ye kıyasla zehirli emisyonları “büyük ölçüde” azaltmaya yardımcı olacak.

 

Şu an itibariyle, VW bu araba ile ilgili detayları gizli tutmaya devam ediyor. Bu teaser görüntüsüyle birlikte yayınlanan diğer tek bilgi, tamamen dijitalleştirilmiş kokpitte bir titreşimli düğmeyle otomobilin başlatılabileceği. 

 

Ancak geçen ay, yeni Golf R, GTI, GTI TCR, GTE ve tabii ki GTD modeli için tüm güç çıkışlarını gösteren bilgiler internete sızmıştı.

 

GTD'nin motorunun 147 kW (197 HP / 201 PS) güç çıkışına sahip olacağı söyleniyor, bu da selefine kıyasla yaklaşık 16 hp daha güçlü olacağı anlamına geliyor.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo