Nissan'ın Hisseleri Dibe Vurdu: Subaru'dan Daha Değersiz

Ototeknikveri     16 Şubat 2020 04:44

Nissan, hisselerinin yüzde 9,6 oranında düşerek son on yılın en düşük seviyesine gelmesinden sonra Subaru gibi daha küçük Japon otomobil üreticilerinin de gerisinde kaldı.

Nissan'ın Hisseleri Dibe Vurdu: Subaru'dan Daha Değersiz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hisse fiyatları, Nissan'ın 2020 yılı beklentilerini aşağıya çektiğini açıklamasından sonra düştü ve şirketi 2,17 trilyon yen (19,8 milyar $) piyasa değerinde bıraktı. Bloomberg Nissan'ın Subaru, Suzuki, Honda ve Toyota'nın arkasından, Japon üreticiler içinde piyasa değerine göre beşinci sıraya düştüğünü bildirdi.

 

Yılın başından bu yana Nissan’ın hisse fiyatları 2019'daki yüzde 28 ve 2018'deki yüzde 22'lik düşüşlerin ardından bu kez yüzde 19 düştü.

 

ABD, Japonya ve Avrupa gibi kilit bölgelerde satışların azalmasından ve aynı zamanda eski Başkanı Carlos Ghosn'un tutuklanmasından kaynaklanan sıkıntılarla uğraşan Nissan, faaliyet kar tahminini 85 milyar yen'e düşürdü (774.35 milyon dolar).

 

Japon otomobil üreticisinin yüzde 43'lük hissesine sahip olan Renault, 2019 yılı için zarar bildirdi, ancak hisse fiyatları çoğunlukla değişmedi.

 

2009'dan bu yana temettü ödemesini en düşük seviyeye indiren ve dünya çapında 12.500 çalışanını işten çıkartan Nissan, elektrikli otomobiller ve otonom sürüş alanlarında rekabetçi kalabilmek için gerekli olan yeni teknolojilere yatırım yapmak istiyor. 

 

Bir basın toplantısında Nissan CEO'su Makoto Uchida, "Maalesef, iş performansımız tahmin ettiğimizden daha fazla kötüleşti ve geleceğe yatırım yapmaya bu koşullar olanak vermiyor. Yatırımları gerçekleştirebilmek için bazı tasarruf kararları almak durumundayız." dedi.

Son Güncelleme : 16 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo