Polestar Otomobillerin İç Mekanlarında Geri Dönüşümlü Malzemeler Kullanıyor

Ototeknikveri     16 Şubat 2020 06:03

Polestar 2'nin “vegan iç mekan” özelliğiyle İsveç markası, doğal ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanarak ağırlığı azaltmak, plastik içeriği azaltmak ve atık malzemeleri azaltmak amacıyla sürdürülebilirliğe daha fazla odaklanmaya karar verdi.

Polestar Otomobillerin İç Mekanlarında Geri Dönüşümlü Malzemeler Kullanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Örneğin, Bcomp’un powerRibs ve ampliTex teknolojileri doğal fiberleri otomobiller için hafif iç panellere dönüştürebiliyor. Böyle bir biyo-materyalin, tarımda ürün rotasyon programlarında kullanım için de ideal olduğu söyleniyor.

 

Polestar CEO'su Thomas Ingenlath, “Gerçekten sürdürülebilir olabilmek için arabalarımıza giren her unsuru değerlendirmemiz gerektiği açık. Polestar için sürdürülebilirlik sadece elektrikli güç aktarma organlarıyla ilgili değil. Gelecekteki otomobillerimizde tanıtacağımız bu yenilikçi çözümlerin geliştirilmesi ile niyetlerimizi güçlü bir şekilde ifade ediyoruz.” dedi.

Koltuklar için, atıkları azaltacak ve geri dönüştürülmüş malzeme kaynaklarını teşvik edecek şekilde üç boyutlu örülmüş bir malzeme uygulanması planlanıyor. Bunun için ana malzeme PET şişelerden elde edilen % 100 geri dönüştürülmüş iplik olacak.

 

Şarap ve balıkçılık endüstrileri de mantar ve geri dönüştürülmüş balık ağları ile otomobillerin iç mekanlarına katkıda bulunacak. Örneğin, mantar imalat işleminden çıkan atık malzeme PVC iç bileşenine entegre edilebilirken, geri dönüştürülmüş Naylon 6 (atılan balık ağlarından türetilmiş) dokuma halılara dönüştürülebiliyor.

Polestar tasarım patronu Maximilian Missoni, konuyla ilgili açıklamasında “Daha önemlisi, bu malzemelerle tasarım ve lüksü feda etmemize gerek yok. Bunlar tasarım odaklı ürünlerimizi yükselten, daha üstün, modern ve şık uygulamalara olanak tanıyorlar. Ayrıca iç tasarıma yeni bir anlam katan olumlu bir meydan okuma sunuyor. Toplumun çevre dostu bir şekilde devamına katkı sağlarken, yeni bağlamlardan ve teknolojilerden yeni bir estetik türetebiliyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme : 16 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo