Kia Rimac ile Yüksek Performanslı Bir Elektrikli Otomobil Üzerinde Çalışıyor

Ototeknikveri     17 Şubat 2020 10:46

Rimac'ın yardımıyla şirketin Imagine konseptine dayanan tamamen elektrikli bir Kia modeli geliştiriliyor.

Kia Rimac ile Yüksek Performanslı Bir Elektrikli Otomobil Üzerinde Çalışıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Söz konusu elektrikli Kia, Güney Koreli üreticinin serisindeki mevcut e-Niro ve Soul EV modellerinin üzerinde yer alan bir sedan crossover olacak. Kia pazarlama yöneticisi Carlos Lahoz'a göre, bu aracı özellikle ilginç hale getirmeyi vaat eden şey, “süper yüksek performansa” sahip olması.

 

Autocar'a konuşan yönetici, “Bu otomobilin tüketicilerin Kia'yı ve gelecekteki elektrifikasyondaki yerini nasıl algıladığı üzerinde önemli bir etkisi olacak. Süper yüksek performans seviyeleri göstermesini istiyoruz, ancak farklı ve özgün olmalı. Bugün çok sayıda A ve B segmenti elektrikli otomobil ve birçok üst düzey elektrikli otomobil var, biz farklı bir şey istiyoruz." dedi.

 

Lahoz sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ana akım bir markayız ve bu mirasa sadık kalmalıyız. Bu araba bir çekim merkezi olacak ve buna göre fiyatlandırılacak, ancak örneğin Tesla, BMW veya Mercedes gibi premium fiyatları ödemek zorunda kalmadan çok yüksek performans seviyeleri elde edebileceğinizi gösterecek.”

 

2019'un başlarında, Hyundai ve Kia, teknik bir ortaklık kurmak için Rimac'a yaklaşık 86 milyon dolar yatırım yaptı. Başlangıçta, bu ortaklık Hyundai N'den yeni bir amiral gemisi ortadan motorlu spor otomobil ve gelecekteki yüksek performanslı bir hidrojen yakıt hücreli otomobil ile sınırlıydı. Kia Avrupa genel müdürü Emilio Herrera’ya göre, Rimac’ın teknik bilgisi, söz konusu “süper yüksek performanlı elektrikli otomobil" de dahil olmak üzere diğer ürünler için de kullanılacak.

 

Herrera “1980'lerin sonunda ve 1990'larda performans biraz kirli bir kelime haline geldi, ancak elektrikli otomobillerin suçluluk duymadan eğlenceli olabileceğini düşünüyoruz. Tesla'ya bakın, performans sundukları şeyin önemli bir parçası ve elektrikli arabalarımızın da bunu yapması gerektiğine inanıyoruz. Amaç, Rimac’ın bilgi birikimini ürün yelpazemize uygulamak ve otomobillerimizle harika bir performans sunmak." dedi.

 

Autoblog, otomobilde gelecekteki elektrikli modeller ve Genesis modelleri için Hyundai ile ortaklaşa geliştirilen yeni bir platform olacağını bildirdi. Bu mimari 800 voltluk bir elektrik sistemine sahip olacak.

Son Güncelleme : 17 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo