2021 Kia Sorento (MQ4) Yeni Platform ve 227 HP Hibrit Sistemle Geliyor

Ototeknikveri     19 Şubat 2020 11:19

MQ4 kodlu yeni Kia Sorento gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Bu tanıtımdan hemen önce, Güney Koreli otomobil üreticisi modelin yeni platformu ve motorlarından biri hakkında detaylar yayınladı.

2021 Kia Sorento (MQ4) Yeni Platform ve 227 HP Hibrit Sistemle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sorento'nun temelinde, kompakt bir motor bölmesi yapısı, daha kısa çıkıntılar ve daha uzun bir aks mesafesi içeren yeni orta boy SUV platformu var. Önceki Sorento ile karşılaştırıldığında, yeni model 10 mm daha uzun ve aks mesafesindeki 35 mm artışla 2815 mm aks mesafesine sahip. Bu da iç mekanda diğer orta boy SUV'lerden daha fazla genişlik sağlıyor.

 

Kuzey Amerika, Avrupa ve Kore'de bu yeni platform, otomobil üreticisinin en yeni 'Smartstream' turbo hibrit güç aktarma sistemini destekliyor.

 

Sistemde 1.6 litre T-GDI turboşarjlı motor, 44.2 kW (59 hp) elektrikli motor ve 1.49 kWh lityum iyon polimer batarya bulunuyor. Bu donanımla otomobil toplam 227 hp (230 PS) güç çıkışı ve 350 Nm tork değerine kavuşuyor. Kısa süre içinde modelle birlikte başka benzinli motor seçenekleri ve bir plug-in hibrit versiyon da sunulacak. 

Kore, ABD ve Avrupa'daki yeni Kia Sorento müşterileri bazı dizel motor seçeneklerinden de faydalanacak. Kore ve Avrupa'da Kia’nın 2.2 litrelik dört silindirli 199 Smartstream dizel motoru, 199 HP (202 PS) güç çıkışı ve 440 Nm tork ile gelecek. Bu motor, Kia’nın yeni sekiz ileri ıslak çift kavramalı şanzımanıyla eşleştirilecek. Koreli ve ABD'li müşteriler, aynı sekiz vitesli şanzımanla birlikte 277 HP (281 PS) güç çıkışı ve 421 Nm tork sağlayan Kia’nın 2.5 litrelik T-GDi ‘Smartstream’ motorunu da seçebilecekler.

Yeni Sorento, Kia'nın ilk Zincirleme Kaza Fren Sistemi ile geliyor. Bu sistem hava yastıkları açıldığı anda devreye girerek ikincil darbe riskini azaltıyor. Ayrıca Çevre Görünüm Monitörü hem araç içinde hem akıllı telefon uygulaması ile park etmeyi kolaylaştırıyor.

Diğer ayrıntılar, 2021 Kia Sorento'nun Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki tanıtımında,  3 Mart'ta açıklanacak.

Son Güncelleme : 19 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo