Golf GTI'nin Akdenizli Kuzenleri: Yeni 2020 Cupra Leon Hatchback ve Wagon

Ototeknikveri     20 Şubat 2020 11:50

Cupra, yeni Leon hatchback ve wagon modellerini önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkaracak.

Golf GTI'nin Akdenizli Kuzenleri: Yeni 2020 Cupra Leon Hatchback ve Wagon
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat modellerinden biraz daha agresif görünen Cupra Leon versiyonları, revize edilmiş bir ızgara ve daha sportif hava girişlerine sahip benzersiz bir ön kısım ile ayırt ediliyor.

 

Performans odaklı Leon'un aerodinamik yan etekleri ve bronz detaylara sahip özel alaşım jantları olduğu için ince stil değişiklikleri arka kısımda da devam ediyor. Model ayrıca şık bir difüzöre ve üst donanım seviyelerinde dört egzoz çıkışlı spor egzoz sistemine sahip.

 

İç mekandaki değişiklikler Cupra markalı düz tabanlı direksiyon simidi, bronz detaylar ve bronz kontrast dikişlerle başlıyor. Model ayrıca spor koltuklar, aydınlatmalı kapı eşik plakaları ve koyu renk alüminyum kaplamaya sahip. Diğer özellikler arasında bir ortam aydınlatma sistemi ve daha sportif pedallar bulunuyor.

 

Teknoloji cephesindeki değişikliklere baktığımızda, karşımıza 10,25 inç dijital gösterge paneli ve 10 inç multimedya sistemi çıkıyor. Sistem, doğal ses kontrolünün yanı sıra Android Auto ve kablosuz Apple CarPlay desteğine sahip.

 

Kaputun altında, üç farklı güç çıkışıyla sunulacak 2.0 litrelik bir TSI benzinli motor var. Giriş seviyesinde motor 242 hp (180 kW / 245 PS) güç çıkışı ve 370 Nm tork üretiyor. Müşteriler ayrıca 296 hp (221 kW / 300 PS) güç çıkışı ve 400 Nm torka sahip orta seviye bir versiyonla da alınabilecek. En güçlü versiyon wagon için özel ve 306 hp (228 kW / 310 PS) güç çıkışı, 400 Nm tork ile geliyor.

 

İlk iki motor, elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel, önden çekişli sürüş sistemi ve çift debriyajlı şanzımanla eşleştiriliyor. En yüksek güce sahp motor ise dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Cupra detaylara girmedi, ancak bu versiyonlardan birinin 4.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabileceğini doğruladı. Modelin azami hızı ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış.

 

Tabii ki, asıl büyük haber, yeni bir plug-in hibrit versiyon. Bu versiyon, 1.4 litrelik TSI benzinli motor, elektrikli motor ve 13 kWh lityum iyon pil takımına sahip. Sistemin toplam güç çıkışı 242 hp (180 kW), tork değeriyse 400 Nm.

 

Plug-in hibrit en güçlü versiyon olmasa da, elektrikli sürüş modunda tek şarjla 60 km gidebiliyor. Pil bittiğinde, 3.6 kW AC duvar kutusu kullanılarak 3.5 saat veya 230V priz kullanılarak altı saatte şarj edilebiliyor.

 

Yüksek performanslı güç aktarma organlarının yanı sıra, Cupra Leon bir spor süspansiyon, Brembo frenler ve uyarlanabilir bir şasi kontrol sistemine sahip. Model ayrıca Seat Leon'dan 20 - 25 mm daha alçak olduğu için daha düşük bir ağırlık merkezine sahip. Dört farklı sürüş modu (Konfor, Spor, Cupra ve Bireysel) sunulduğunu da ekleyelim.

 

Cupra Leon bu yıl piyasaya sürülecek ve ön siparişler kabul edilmeye başlandı.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo