Volvo Yenilenen S90 ve V90 Modellerini Tüm Seride Yarı Hibrit Sistemle Sunuyor

Ototeknikveri     21 Şubat 2020 02:11

Volvo rafine bir dış tasarım ve Bowers ve Wilkins'in yepyeni, son teknoloji ses sistemiyle, S90 sedan ve V90 / V90 Cross Country station modellerini tanıtıyor.

Volvo Yenilenen S90 ve V90 Modellerini Tüm Seride Yarı Hibrit Sistemle Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bundan böyle tüm modellerde şirketin 48 voltluk yarı hibrit güç aktarma sistemi seçenekleri mevcut olacak. 

 

Volvo tasarımcıları yeni sis lambaları, yeni bir spoyler ve alt ön tampon da dahil olmak üzere S90 ve V90'ın dış tasarımında bir dizi iyileştirme yapmış.
 

V90 ve V90 Cross Country'de en çarpıcı özelliklerden birisi de full LED teknolojili ve sekansiyel dönüş sinyalli yeni arka lambalar. Bir dizi yeni dış renk ve tekerlek seçeneği de kişiselleştirme seçeneklerini daha da geliştiriyor.

 

İç mekanda, Bowers ve Wilkins ses sistemi, yeni bir amplifikatör, otomatik araç içi gürültü iptali ve en sevdiğiniz caz kulübünün sesini taklit eden yeni bir ayar sayesinde daha da iyi bir araç içi ses deneyimi sunuyor.

İçerideki bir diğer yeni özellik de PM 2.5 partikül sensörlü Gelişmiş Hava Temizleyici (Advanced Air Cleaner). Bu özellik ilk olarak Çin pazarı için geliştirildi ve şimdi küresel olarak piyasaya sürüldü. Sistem sürücülerin iç hava kalitesini ana ekran üzerinden görüntülemelerine izin veriyor. İstenirse, Gelişmiş Hava Temizleyici, neredeyse tüm küçük partikülleri yok ederek kabin havasını birkaç dakika içinde temizleyebiliyor.

Hem yeni Bowers & Wilkins ses sistemi hem de Advanced Air Cleaner teknolojisi, Ölçeklenebilir Ürün Mimarisine (SPA) dayanan 90 ve 60 Serisi modellerin tümünde artık mevcut.

90 ve 60 Serisindeki tüm modellerde artık arkada 12 voltluk prizlerin yerini alan çift USB-C şarj noktaları da bulunuyor. Akıllı telefonlar için kablosuz şarj işlevselliği, ilk olarak küçük XC40 SUV'de tanıtıldı, şimdi 90 ve 60 Serisi'ndeki çoğu versiyonda da mevcut.

 

Geçen yıl XC90'da tanıtılan özel yün karışımıyla döşenmiş koltuklar şimdi 90 ve 60 modellerin hepsinde sunuluyor. Ayrıca üst donanım seviyeleri için deri içermeyen bir iç mekan seçeneği de var.

 

Volvo, model yelpazesinin tümünde 48 voltluk yarı hibrit güç aktarma sistemi seçeneklerinin sayısını önemli ölçüde artırıyor ve bu motor seçeneklerini her Volvo modelinde sunuyor.

İlk olarak geçen yıl XC90 ve XC60 SUV'larda tanıtılan yarı hibritler şimdi diğer tüm 90 ve 60 Serisi otomobillerde ve XC40'ta mevcut. V90 Cross Country'deki yarı hibrit güç aktarma organı seçenekleri, Cross Country serisinin tarihindeki ilk elektrikli versiyonları temsil ediyor.

 

Volvo Cars'ın yarı hibritleri, sürücülere yüzde 15'e kadar yakıt tasarrufu ve emisyon azaltımı sunuyor. Elektrikli fren sistemi, enerji geri kazanım sistemi ile etkileşime giriyor ve kinetik enerjiyi geri kazanarak yakıt tüketimini ve emisyonları azaltıyor.

 

Recharge plug-in hibrit ve tamamen elektrikli otomobiller ile birlikte, artık herkes için elektrikli bir Volvo modeli var.

Son Güncelleme : 21 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo