Çin’in Otomobil Satışları Şubat Ayında % 92 Düştü

Ototeknikveri     23 Şubat 2020 02:38

Korkulduğu gibi, koronavirüs salgını, Şubat ayının ilk yarısında yeni otomobil satışlarının yüzde 92 oranında düşmesi nedeniyle Çin pazarına zarar verdi.

Çin’in Otomobil Satışları Şubat Ayında % 92 Düştü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Satışlardaki düşüş, Şubat ayının ilk haftasında daha da kötüleşti ve ülke çapında günde sadece ortalama 811 araç satıldı.

 

Çin Otomobil Birliği'ne göre, bu büyük satış düşüşü, salgının geçici bir etkisi ve karantina esnetilerek daha fazla showroom yeniden açıldıkça satışların artması bekleniyor.

 

CPCA genel sekreteri Cui Dongshu, “Şubat ayının ilk haftasında otomobil satış mağazalarında neredeyse hiç kimse yoktu. Çok az sayıda bayi açık kaldı ve çok az müşteri buralara gitti." dedi.

 

Bu soruna yanıt olarak Çinli otomobil üreticisi Geely, müşterilerin arabalarını internet üzerinden satın almalarını ve kapılarına kadar teslim ettirmelerini sağlayan yeni bir “temassız” satış hizmeti başlattı.

 

Nissan ve Honda gibi diğer şirketler, yerel yönetimin son duyurusunu takiben üretim tesislerinin yeniden açılmasını en az 11 Mart'a kadar erteliyor.

 

Çin'deki salgın ve karantina sadece kendi otomotiv pazarını değil, küresel tedarik zincirini de bozdu. Otomobil üreticileri araçlarını üretmek için gerekli parçaları alamıyorlar.

 

FCA, 500L'nin Sırbistan'daki fabrikalarında üretimini durdurmak zorunda kalırken, Jaguar Land Rover da bu durum devam ederse parçalarının tükeneceğini belirtti.

Son Güncelleme : 23 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo