Elektrikli Mercedes EQA ve EQB Kompakt SUV'lardan Yeni Görüntüler

Ototeknikveri     23 Şubat 2020 08:33

Mercedes-Benz yakında mevcut EQC'ye katılmaları için elektrikli EQ ailesine iki yeni üye ekleyecek.

Elektrikli Mercedes EQA ve EQB Kompakt SUV'lardan Yeni Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bunlar fotoğrafçıların İsveç'te her zamankinden daha az kamuflajla görüntüledikleri Mercedes EQA ve EQB kompakt elektrikli SUV'ler. EQA ve EQB'nin sadece ön ve arka uçları bantla kaplı, geri kalan kısımlar ise açıkça görülebiliyor.

 

Bu modellerin yeni GLA ve GLB ile aynı üstyapıyı kullandığı anlaşılıyor, sadece ön ve arkada beklenen değişiklikler var.

 

Önde, elektrikli kompakt SUV'ler farklı ışıklar ve kapalı ızgaralara sahip olacak, ön tamponlar da artan aerodinamik verimlilik ve farklı bir görünüm için yeniden tasarlandı. Arkada, arka lambaları birleştiren LED şerit, yanmalı motorlu muadillerine göre en belirgin değişiklik olurken, plaka tampona taşınmış. Pakette ayrıca aero tarzı jantlar da bulunacak.

 

Hem Mercedes-Benz EQA hem de EQB, EVA II olarak bilinen modüler elektrikli platformu temel alıyor. Almanya'dan gelen haberler, Mercedes'in 60 kWh ila 110 kWh arasında değişen kapasiteye sahip pil paketleri ve 150 kW (204 PS / 201 HP), 200 kW (272 PS / 268 HP) ve 250 kW (340 PS / 335 HP)) güç çıkışlarıyla üç elektrikli motor sunacağını gösteriyor. Minimum sürüş menzili yaklaşık 400 km olacak.

 

Elektrikli dört tekerlekten çekişin kullanılabilirliği hakkında henüz resmi bir açıklama yok, ancak en azından EQB'de bir seçenek olarak sunulacağını varsayıyoruz. Güç aktarma organlarının yanı sıra, EQA ve EQB, MBUX bilgi-eğlence sistemi ve yarı otonom sürüş kabiliyeti sunan en son sürücü destek sistemleri de dahil olmak üzere benzer teknolojiye sahip olacak.

 

Bu prototiplerdeki ince kamuflajdan yola çıkarak, yeni EQA ve EQB için çok uzun süre beklemeyeceğimizi söyleyebiliriz. Mercedes, EQA'nın bu sonbaharda, muhtemelen Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacağını duyurdu. EQB'nin ise 2021'de gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 23 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo