Renault Twingo Z.E. Cenevre Öncesinde Tanıtıldı

Ototeknikveri     24 Şubat 2020 08:41

Renault, Twingo Z.E'yi resmen ortaya çıkardı. Önümüzdeki hafta elektrikli şehir otomobilinin 2020 Cenevre Otomobil Fuarı'nda halka açık prömiyeri yapılacak.

Renault Twingo Z.E. Cenevre Öncesinde Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Twizy ve Zoe arasında yer alan model, markanın yedinci elektrikli aracı olacak ve Volkswagen e-Up !, Skoda Citigo? iV ve Seat Mii Electric'in yanı sıra platform kardeşi Smart EQ ForFour ile rakip olacak.

 

22 kWh pil tamamen şarj edildiğinde Twingo Z.E. WLTP test döngüsünde 180 km menzile sahip, bu da VW Grubunun üçlüsüne kıyasla oldukça mütevazı ama Smart EQ ForFour'dan daha iyi.

 

Citigo? iV 265 km'ye kadar, e-Up! ise tek bir şarjla 256 km seyahat edebiliyor. Mii Electric ise 259 km menzile sahip. EQ ForFour, aşırı iyimser NEDC test döngüsünde 17,6 kWh batarya ile 159 km'lik bir menzile sahip.

 

Twingo Z.E.'nin pilini 2,3 kW'lık bir ev prizinde şarj etmek 13 buçuk saat alırken, 3,7 kW veya 7,4 kW'lık bir duvar kutusu kullanmak zamanı sırasıyla 8 ve 4 saate indiriyor. 11 kW şarj ile 2 saat ve 10 dakikada şarj sıfırdan %80'e çıkarken, 22 kW şarj ile bu süre 63 dakika.

 

Küçük elektrikli motor 81 PS (80 HP / 60 kW) güç çıkışı ve 160 Nm torka sahip. Twingo Z.E. 4 saniyede sıfırdan 50 km / sa hıza ve 135 km / sa (84 mph) azami hıza ulaşıyor.

 

Geçen yıl yenilenen yanmalı motor destekli Twingo ile elektrikli versiyon arasında önemli bir stil farkı yok. Her ikisi de içte ve dışta aynı görünüyor, elektrikli versiyonda özel logo bulunuyor. 240 litrelik bagaj kapasitesi de aynı kalıyor ve Twingo Z.E. uydu navigasyon, Apple CarPlay, Android Auto ve Google arama özellikli 7 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi sunuyor. Kullanıcılar, "My Renault" akıllı telefon uygulamasını kullanarak araçla iletişim halinde kalabiliyor.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo