Dört Silindirli Motor ve Manuel Şanzımanla Tamamen Yeni Morgan Cenevre'ye Geliyor

Ototeknikveri     24 Şubat 2020 09:44

Morgan, gelecek ayki Cenevre Otomobil Fuarı'nda CX-Generation alüminyum platformuna dayanan yepyeni bir model tanıtacak. Otomobil, dört silindirli bir motorun yanı sıra manuel şanzıman seçeneğiyle gelecek.

Dört Silindirli Motor ve Manuel Şanzımanla Tamamen Yeni Morgan Cenevre'ye Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tanıtım fuarın ilk günü, 3 Mart'ta Morgan standında gerçekleşecek.

 

İngiliz spor otomobil üreticisi basın açıklamasında başka bir ayrıntı açıklamasa da, CX-Generation platformu hakkında birkaç ilginç haberimiz var.

 

Yeni platform, geçen yıl 335 HP güç çıkışlı ve 500 Nm torka sahip turboşarjlı 3.0 litrelik BMW kaynaklı düz altı silindirli motor tarafından desteklenen tamamen yeni Plus Six'te piyasaya sürüldü. Aynı motor en yeni nesil BMW Z4 ve Toyota Supra'ya da güç veriyor.

 

CX-Generation platformunun önceki alüminyum şasinin iki katı kadar daha dayanıklı olduğu söyleniyor. Yeni platform sayesinde Plus Six sadece 1075 kg boş ağırlığa sahip.

 

Ayrıca Morgan’ın yeni otomobil serisi sadece manuel şanzımanlı bir versiyon değil, aynı zamanda daha önce belirtilen 3.0 litrelik motordan daha küçük bir motor da içerecek. Bu da önümüzdeki ayki tanıtıma dahil olacak.

 

Otomobil üreticisinin geleneksel çelik şasi modellerine gelince, şu an itibariyle resmi bir üretim bitiş tarihi yok. Bunlar yeni CX-Generation otomobillerin yanında üretilecek ancak bu yıl içinde bir tarihte üretim durdurulacak.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo