Geely, Koronavirüs İnsanları Eve Kapatınca Online Satış Hizmeti Başlattı

Ototeknikveri     24 Şubat 2020 10:26

Geely, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altındaki şehirlerde insanlar showroom'lardan otomobil satın alamayınca internet üzerinden satış hizmeti başlattı.

Geely, Koronavirüs İnsanları Eve Kapatınca Online Satış Hizmeti Başlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çin'deki internetten satış hizmeti sayesinde müşteriler aracı doğrudan evlerinde teslim alabilecek ve öncesinde arabalarını bilgisayarlarının veya mobil cihazlarının konforundan satın alabilecekler.

 

Bu stratejik bir hareket ve Autonews Avrupa tarafından bildirildiği üzere, yakın zamanda koronavirüs salgını insanları çoğunlukla araba showroomlarından uzak tuttuğu için satışları artırması bekleniyor.

 

Alıcılar yeni arabalarını Geely’nin web sitesinde sipariş edebiliyor ve özelleştirebiliyor. Ayrıca yerel bayilerle koordineli olarak tüketicinin ev adresinden başlayarak test sürüşleri de düzenlenebiliyor.

 

Geely yöneticisi Victor Yang'a göre, internetten satış stratejisi, otomobil üreticilerinin satış ve pazarlama yoluyla müşterilere doğrudan ulaşmalarına ve gelecekte de devam etmek istedikleri takdirde deneyim oluşturmalarına yardımcı olabilir.

 

Geely, geçmişte Tmall, JD.com ve Suning.com gibi üçüncü taraf çevrimiçi satış platformlarını kullandı, ancak marka bu kez ilk defa kendi web sitesi üzerinden otomobil satıyor.

 

Tesla, BMW ve Mercedes gibi diğer otomobil üreticileri de Çin'deki yetkililer halka açık yerlerden uzak durmaları konusunda uyardıkları için ürünlerini son haftalarda çevrimiçi olarak yoğun bir şekilde tanıtmaya başladı.

 

Şubat ayının ilk 16 gününde, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin'de otomobil satışları, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre % 92 gibi büyük bir düşüş gösterdi. Geely için bu, üretimin Şubat ayında olağan aylık üretiminin yaklaşık üçte birinde olduğu anlamına geliyordu, ancak işçilerin % 90'ının ay sonuna kadar üretim tesislerine geri döneceği bildirildi.

Son Güncelleme : 24 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo