Markanın Geleceğine Işık Tutan Konsept: Polestar Precept

Ototeknikveri     25 Şubat 2020 11:31

Polestar’ın haftalardır teaser yayınladığı konseptinde bekleyiş nihayet sona erdi. Elektrikli Precept grand tourer artık karşımızda.

Markanın Geleceğine Işık Tutan Konsept: Polestar Precept
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Precept konsepti markanın gelecekteki yönünü işaret ediyor, ayrıca gelişmiş bir dijital arayüz, çevre dostu iç mekan materyalleri ve pek çok güvenlik özelliğiyle geliyor.

 

Görsel olarak Precept oldukça fütüristik ve “Minimalistic Athleticism” adı verilen tasarım felsefesi uygulanmış. Konseptin formunun gelecekteki Polestar araçlarının da stilini belirleyeceği söyleniyor. Otomobil heybetli bir duruşa sahip.

 

Konseptin 3.1 metre uzunluğundaki aks mesafesi büyük bir pil paketine yer açarken, arka koltukta cömert bacak ve baş mesafesi de sağlıyor. Ön kısımda geleneksel bir ızgara yok, bunun yerine Polestar SmartZone adı verilen alanda çeşitli sürüş yardım fonksiyonları için sensörler bulunuyor.

Yukarıda bir LiDAR yuvası ve iki kısma ayrılmış Thor’s Hammer farların aydınlatma imzası görülüyor. Arkada geniş bir ışık kesiği konseptin tüm genişliğince uzanıyor. Diğer teknolojik tasarım bileşenleri arasında yan aynalar yerine kameralar ve arka koltuklardan daha ileriye uzanan cam tavan bulunuyor.

İç mekanda, paneller ve koltuk sırtları için keten kaynaklı kompozitler, 3 boyutlu örgülü koltuk yüzeyleri (geri dönüştürülmüş PET şişelerden), geri dönüştürülmüş mantardan koltuk kolları ve başları, geri dönüştürülmüş balık ağlarından halılar bulunuyor.

Kabin teknolojilerine gelecek olursak, konseptte yeni nesil Android destekli işletim sistemi bulunuyor. Sistem 15 inç dikey dokunmatik ekrana bağlı ve buna 12.5 inç sürücü ekranı eşlik ediyor. Kontrol paneli çok sayıda akıllı sensöre ev sahipliği yapıyor.

Polestar Precept konseptini gelecek hafta Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo