2020 Audi A3 Geri Dönüştürülmüş Plastik Şişelerden Koltuk Döşemesiyle Geliyor

Ototeknikveri     25 Şubat 2020 11:31

Vegan deri otomobil sektöründe zaten kullanılıyordu, Audi şimdi geri dönüştürülmüş PET şişelerden döşemeyle çevre dostu materyal kullanımını bir adım daha öteye taşıyor.

2020 Audi A3 Geri Dönüştürülmüş Plastik Şişelerden Koltuk Döşemesiyle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni koltuk döşemesini kullanan ilk otomobil yeni nesil A3 olacak. Kompakt otomobilde kullanılan tekstil malzemesinin %89’u geri dönüştürülmüş plastikten olacak. Bir koltuğun döşemesi için 45 adet 1.5 litrelik pet şişe kullanılmış. Halılar için ise 62 PET şişe kullanılmış. Daha sonra üretimdeki zorluklar aşıldığında geri kalan kısım için de geri dönüştürülmüş polyester kullanılması planlanıyor.

 

Birkaç ay içinde model piyasaya çıktığında üç farklı materyal tasarımı sunulacak. “Torsion” versiyonu sarı kontrast dikişlerle gelirken, “Puls” suni deri ile kombine edilebilecek. S Line donanım seviyesinde siyah ve gümüş renklerin yanı sıra gri dikişler bulunacak. Audi ayrıca kontrast dikişli bir siyah ve kırmızı versiyon sunacak.

2020 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak yeni A3, elektrifikasyonu destekleyen MQB Evo platformunu kullanacak. Otomobil dış cephede evrimsel bir tasarım sunuyor, iç mekan ise kapsamlı şekilde yenilenmiş ve en son teknoloji ve güvenlik özellikleri eklenmiş. Serinin en üstünde S3 ve RS3 performans versiyonları yer alıyor.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo