2020 Hyundai i20’nin İç Mekanına İlk Bakış

Ototeknikveri     25 Şubat 2020 11:31

Geçen hafta Hyundai yeni i20 süpermini modelinin ilk resmi fotoğraflarını yayınladı ancak bunların hiç biri iç mekanı göstermiyordu. Son gelen görüntülerle bu durum değişti.

2020 Hyundai i20’nin İç Mekanına İlk Bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisi yeni modelin iç mekanının yüksek teknolojili ambiyansını sergiledi. İlk bakışta koyu renkli konsol ucuz plastik imajı veriyor ancak bu fotoğrafın çekim şeklinden de kaynaklanıyor olabilir. Son sözü söylemek için biraz daha beklemek gerek. Genel olarak kabindeki yüzeylerin yumuşak dokunuşlu olacağını söyleyebiliriz.

 

Bugünlerdeki pek çok yeni otomobille olduğu gibi, konsola iki büyük dijital ekran hakim. Direksiyonun arkasında 10.25 inç kontrol paneli ekranı, bunun yanı sıra orta konsolun üzerinde 10.25 inç dokunmatik ana ekran bulunuyor.

Dijital kontrol paneli seçilen sürüş moduna göre renk değiştiriyor. Normal modda mavi, Eco modunda yeşil, Sport modunda turuncu renk uygulanıyor. Sağda AVN (ses/video/navigasyon) ekranı bir dizi yeni bağlantı özellikleriyle geliyor. Buna Hyundai Bluelink Telematics de dahil.

Hyundai LIVE hizmetleri gerçek zamanlı trafik ve hava durumu, yakındaki yakıt istasyonları (ve yakıt fiyatları) ve otoparklar, ayrıca online ses tanıma özelliklerine sahip. Yeni i20 modelinin sunduğu diğer Bluelink hizmetleri ise Find My Car (otomobilimi bul), uzaktan kilitleme, yerel önemli noktalara navigasyon, otomobil alarm bilgisi ve bakım raporlarını içeriyor.

Multimedya sistemi Android Auto ve Apple CarPlay ile tam uyumlu. Apple CarPlay ayrıca 8 inç Display Audio ile kablosuz bağlantı kurabiliyor. Kablosuz şarj pedi ve sekiz hoparlörlü Bose ses sistemi de kabindeki dikkat çeken özelliklerden.

Tasarım bakımından yeni Hyundai i20’nin kabini üç farklı versiyonla geliyor: Black (siyah), Mono (tek renk) ve Black & Grey (siyah ve gri). Ambiyans aydınlatma teknolojisine de kabinde yer verilmiş, hava girişleriyse tüm konsola yayılan kesik çizgisiyle birleşiyor. Ayrıca Sonata’nın direksiyonuna benzeyen yeni bir çok fonksiyonlu direksiyon simidi ve doğadaki şekillerden ilham alan kapı iç kısımları dikkat çekiyor.

 

Yeni Hyundai i20, 3 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo