“Koronavirüs Korumalı” Geely Icon Çin’de Satışa Çıktı

Ototeknikveri     26 Şubat 2020 11:36

Geely Çin’de 24 Şubat’tan itibaren Icon yarı kompakt SUV modelinin satışına başladı. Modelin tanıtımı internet üzerinde yapıldı.

“Koronavirüs Korumalı” Geely Icon Çin’de Satışa Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil üreticisi tanıtımı takip eden ilk saatlerde 300.000 ön sipariş aldı, bu da modelin Geely’nin en popüler SUV’si olabileceğinin bir işareti. 2018’de Concept Icon tarafından önizlenen Geely Icon firma için çok önemli.

 

Geely’nin beş global tasarım merkezinin bu model için ortak çalışması da önemini gösteriyor. Dış cephe Geely’nin Kaliforniya stüdyosu tarafından geliştirilirken, iç mekan Barselona’daki stüdyo tarafından yapılmış. Şangay stüdyosu ise projenin genelini denetleyerek tamamlamış.

 

Gelecekteki Geely modelleri Icon ile aynı minimalistik tasarım dilini paylaşacak. Dış cephede köşeli bir siluet, ayrık farlar, “Expanding Cosmos” ön panjur, sonsuzluk işareti şeklinde özel arka lamba imzası ve gömme kapı kolları dikkat çekiyor.

 

Sonsuzluk işareti iç mekanda hava girişlerinde ve orta konsolda da karşımıza çıkıyor ancak asıl hakim özellik gücünü GKUI Geely Smart Ecosystem’den güç alan 10.25 inç kontrol paneli.

 

Gündeme uygun olarak otomobilin en dikkat çekici özelliklerinden birisi de koronavirüs salgınına karşı koruyacak Akıllı Hava Filtre Sistemi (IAPS). Klima ile koordineli çalışan sistem zararlı bileşenleri elimine ve izole ederek kabinin havasını bakteri ve virüslerden koruyor.

 

Icon ayrıca L2+ akıllı sürüş sistemleri koleksiyonu ile geliyor. Sistemde 12 ultrasonik radar, milimetre dalga radarı ve 5 yüksek çözünürlüklü kamera kullanılıyor. Bunlar akıllı seyir kontrolü, şerit koruma yardımı, otomatik acil fren ve yaya tanıma, tek butonla otomatik park gibi sürüş yardım sistemlerine destek veriyor.

 

Geely Icon aynı zamanda gelişmiş 360 derece kamera sistemi sunuyor. Sistem otomobilin yan, ön ve arkasından 180 derece görünüm sunarak kör noktaları devre dışı bırakıyor.

 

Çin’de Geely Icon 1.5 litre turboşarjlı dört silindirli benzinli motor, 48 volt yarı hibrit sistem ve yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla geliyor. Yanmalı motor 174 hp (177 PS / 130 kW) güç çıkışı ve 255 Nm tork üretiyor. 48 volt sistem ise 10 kW (13.4 hp / 13.6 PS) daha güç çıkışı ve 45 Nm tork ekliyor.

 

Geely otomobilin ortalama yakıt tüketiminin 5.7 litre/100 km olduğunu ve 7.9 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabildiğini belirtiyor. Fiyatlar 16.500 dolar – 18.300 dolar arasında değişiyor.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo