Rusya’nın Yeni Volkswagen Polo Sedanı Ne Volkswagen, Ne Polo, Ne de Sedan

Ototeknikveri     26 Şubat 2020 11:55

Volkswagen 2017’nin sonlarında Virtus’u Latin Amerika’da çıkardığında Polo Mk6 temelli bu sedanın eninde sonunda diğer piyasalara da ulaşacağı düşünülüyordu. Rusya da buna dahildi.

Rusya’nın Yeni Volkswagen Polo Sedanı Ne Volkswagen, Ne Polo, Ne de Sedan
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görünen o ki Alman otomobil üreticisi MQB A0 platformunun bu ülke ve diğer eski Sovyet Cumhuriyetleri için fazla pahalı olacağını düşündü. Virtus’u Rusya’ya getirmek yerine Volkswagen PQ23 temelli 2020 Skoda Rapid modelini güncelleyerek ülkede Polo Sedan adıyla pazarlamaya başladı. İsim tercihi tuhaf çünkü bu aslında beş kapılı bir liftback.

 

Yeni şirket logosunun yanı sıra Volkswagen Rusya için Polo Sedan modeline Jetta benzeri bir yüz, ön panjur ve benzer farlar (standart LED’ler ile) kazandırdı. Arka kısım ise oldukça sıradan görünüyor ve sıkıcı LED arka farlara sahip.

 

Yandan bakıldığında 2020 Skoda Rapid ile karşı karşıya olduğumuz özellikle kapı ve pencerelerden çok belli. İçeriye baktığımızda Rapid ile çok benzer konsolu fark ediyoruz. Multimedya sistemleri 6.5 ya da 8.25 inç dokunmatik ekranlar ile sunuluyor ve 10.25 inç Active Info Display dijital kontrol paneli opsiyonel.

Rusya’da dört donanım seviyesinde (Origin, Respect, Status ve Exclusive) sunulan 2020 VW Polo Sedan üç benzinli motor seçeneğiyle gelecek: 1.6 litre MPI doğal emişli dört silindirli (90 PS ve 110 PS seçenekleriyle) ve 1.4 litre TSI turbo dört silindirli motor (125 PS). 1.6 litre motorlar standart olarak beş vitesli manuel şanzımanla sunuluyor. 110 PS motor ayrıca altı vitesli otomatik şanzıman seçeneğine de sahip. TSI ise sadece yedi vitesli DSG çift debriyajlı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Mevcut Polo Sedan ile kıyaslandığında yeni model 93 mm daha uzun (4483 mm) ve 13 mm daha yüksek (1484 mm). Ayrıca aks mesafesi de 49 mm uzamış. Bu sayede arkadaki yolcular için daha geniş alan sunulurken bagaj kapasitesi de 550 litre, yani öncekinden 90 litre daha fazla. Yerden yükseklik 7 mm artırılarak 170 mm olmuş.

Skoda Rapid ile olduğu gibi VW Polo Sedan da Rusya’nın Kaluga kentindeki Volkswagen Group Rus fabrikasında üretilecek ve bu yaz satışa çıkacak.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2020

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo